bokrecensioner boktips

Frihet

Originaltitel: Freedom
Författare: Jonathan Franzen
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789173373913


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Romanen Frihet följer ett flertal medlemmar av familjen Berglund och deras nära vänner och kärlekspartners. Jonathan Franzen följer dessa relationer under de senaste årtionderna och avslutar nära dagen då Obamas administration tar vid.

Här tecknas ett skarpt, ömsint och humoristiskt porträtt av medelklassfamiljen Berglund, där makarna Patty och Walter som medvetna medborgare och föräldrar kämpar för en bättre värld. Med det amerikanska samhället som fond speglas här hur vi lever våra liv. Hur vi hanterar förväntningar och besvikelser och hur den frihet vi kämpat oss till både kan te sig som en frestelse och en börda.
Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Frihet :
2015-05-13 11:14
Patty och Walter försöker leva den amerikanska drömmen , en ideal som är all svårare att hålla fast vid . Författaren målar upp en verklig amerikansk familj, eller en vanlig familj som kämpar med livets problem och smärtor som uppstår under en livstid tillsammans. Boken är skriver på ett spännande sätt som fångade mig från första sidan. Jag förstår varför denna bok blev så omtalad då den är mycket bra .
Betyg 5
2015-11-16 15:35
Jonathan Franzen jobbar grundligt. Han går på djupet. Hans skildringar av amerikanska familjer med svåra alldagliga problem är stor litteratur. Dock inte naturligt underhållande.

Är man i rätt sinnesstämning för nutida osäkerhet om klassiska ideal kan detta vara en uppenbarelse, är man inte det blir det en enda lång transportsträcka utan mål.

Tung, välskriven men snudd på ointressant.
Betyg 3
Liknande böcker:
Misstagens bok
 S. Bjerg
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Samma Författare: