bokrecensioner boktips

Imorgon när kriget kom

Författare: John Marsden
Genre: Ungdom
Ämnesord: depression, krig, spänning, thriller
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9163838141


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sju ungdomar ger sig ut för att leva vildmarksliv under några dagar. När de kommer tillbaka till civilisationen gör de en hemsk upptäckt: husen är tomma, hundarna döda, strömmen är borta och telefonerna har slutat fungera. Snart klarnar bilden: deras hemstad har invaderats av en fiendehär och deras föräldrar och vänner har blivit tillfångatagna. Nu måste de fly.
De drar sig tillbaka till den undangömda dalgång som kallas Helvetet. Där bildar de en gerillagrupp för att göra motstånd mot ockupationsmakten.
Ett spännande och skrämmande scenario av krig och motstånd, där läsaren möter den enskilda människans förändring och utsatta position i en krissituation.

Detta är första boken i en serie av sju. Hela serien:
Imorgon när kriget kom
När natten är som mörkast
Den tredje dagens kyla
Nu är mörkrets tid
Så grydde hämndens timme
I skymningens land
På andra sidan gryningen
Medelbetyg: 4,07 (70 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Imorgon när kriget kom :
2004-06-23 19:37
handlar om ett gäng med ungdomar som ger sej ut och tältar på ett ställe de aldrig varit på, innanför bergen.
de stannar borta i några dagar, men när de kommer hem igen är ingenting som förut. hundarna är döda och alla människor är borta. det tar inte lång stund förrän de inser att ett annat land invaderat deras hemland, australien. tillsammans försöker de överleva.

otroligt bra bok, spännande som få. är en serie på sju böcker, slutade dock efter fem för att de sista blev så långtråkiga. ettan är helt klart bäst.
Betyg 5
2004-07-14 18:14
Den här boken e bara den första ur denna serie. Boken är väldigt bra och berör en väldigt mycket. Ungdommarna i boken som är underfär 15 år... är mitt i de Australiska kriget och kämpar för att överleva. Den här boken är en av dom bästa jag läst och de finns 7 böcker i den här serien... jag har nästan läst alla som också varit mycket berörande och bra. Jag tycker nästan den här mannen borde få en "Oskar" för sin talang. En mycket bra bok.
Betyg 5
2004-08-26 13:33
Den här boken, och de andra böckerna i serien, är bra och välskrivna böcker. Man kommer snabbt in i den spännande historien och ungdomarnas öden.
Betyg 3
2005-02-23 20:12
Ellie och hennes vänner ger sig ut en dag för att campa ute i bushen. Men när de efter ett par dagar återvänder hem upptäcker de till sin fasa att de har blivit invaderade. Hemma på gårdarna är hundarna döda husen förstörda och elektrisiteten borta. Efter många oroliga disskusioner ger de sig ut i dalen där de campade igen och gömmer sig sedan för soldaterna och kommer gång på gång på nya planer för att stoppa fienden och är fast beslutna att kämpa för sitt land och mot invasionen.

Boken var mycket spännande och lite annorlunda mot det jag brukar läsa. Den är första boken i en serie av sju.

Hela serien:

Imorgon när kriget kom
När natten är som mörkast
Den tredje dagens kyla
Nu är mörkrets tid
Så grydde hämndens timme
I skymningens land
På andra sidan gryningen
Betyg 5
2005-05-09 19:11
Hela serien är väldigt bra... Mycket bra skildring om krigets konsekvenser osv.
Betyg 5
2005-07-07 22:24
Jag tycker att det är en bra serie som faktiskt håller alla delar igenom. John Marsden är en bra författare som vet hur han ska skildra omgivningen för att få den där extra spänningen.

När det gäller betyget tycker jag att serien i fullo är värd en femma men vid en del tillfällen upprepar den faktiskt sig själv även om spänningen fortfarande finns där. Just denna boken får man upp spänningen och Elli förklara väldigt bra hur kriget förändara deras liv dramatiskt för alltidBetyg 5
2005-09-20 11:00
en helt underbar serie som jag har läst mer än 1 gång. Rekomenderar den värkligen till alla som inte läst den
Betyg 5
2005-10-10 16:13
Den bästa boken i en underbar serie!
Betyg 5
2005-12-05 12:51
Ett av de bättre ungdomsboks minnena jag har, spännande som få.

En femma om man jämför med de andra i samma genre men i konkurrens med den världsliga litteraturen blir det en välförtjänt trea. Ska man köpa en bok till sitt barn i de yngre tonåren så slår inte det här fel...
Betyg 3
2006-03-11 13:43
Här är ytterligare en bok med toppbetyg från mig. Serien 'I morgon när kriget kom' har rört vid min kropp och själ, huvudpersonen Ellies tankar, äventyr och sorger blir också mina tankar, äventyr och sorger.

7 ungdomar ger sig ut i Australiens bush för att campa ett par dagar, men ingenting blir riktigt som det var meningen.
Australien blir samma natt invaderat av fiendetrupper, som ockuperar hela området.
Chockade som aldrig förr sitter ungdomarna fast nere i deras tillhåll i bushen, 'Helvetet', utan att veta någonting om vad de borde göra.
Utan att ritkigt mena den bildar vnnerna en gerilla grupp, och hamnar högt upp på fiendens fiendelista.
Betyg 5
2006-07-04 14:15
Boken börjar som en vanlig ungdomsbok och tar sedan en otrolig vändning. Väldigt spännande, väldigt bra beskriven - fast visst är det krigsromantik.
Betyg 5
2006-09-08 15:32
Den första boken i en väldigt bra serie.
Betyg 4
2006-10-29 19:16
Boken handlar om en invasion av Australien. Ett gäng ungdomar åker ut i vildmarken under en vecka, och upptäcker, när de kommer hem, att alla människor är borta och att landskapet är helt öde.
Detta är en ungdomsbok, och den är säkert mycket spännande och fascinerande för denna målgrupp. Själv tycker jag att den är lite ytlig och enkel. Spänningen är det emellertid inget fel på.
Betyg 3
2006-11-20 19:44
En jättebra bok i en underbar serie. Ska skriva en uppsats om John Marsden så har ni några tips så tar jag tacksamt emot dem..
Betyg 5
2007-02-14 09:10
Jag kommer ihåg att jag läste den när jag va på väg hem tll Eskilstuna från Östersund.
"Imorgon när kriget kom" är defintivt en av mina favoriter blnad ungdomsböckerna. Den är spännande och väldigt lättläst.
Vad skulle du göra om du du kom hem och husen var tomma, hundarna döda, strömmen borta och alla människor hade blivit tillfångatagna av fiender? Det är exakt vad dessa sju ungdomar får uppleva efter att ha levt vildmarsliv under några dagar.
Jag har dock inte läst de andra böckerna i serien men den hr är absolut läsvärd. LÄS!
Betyg 5
2007-06-28 12:19
En läsvärd bok, men det är ungefär detsamma som händer hela serien igenom.
Betyg 3
2007-11-24 15:39
En bok som jag fick på donken när jag var mindre, och tur att jag valde den av de tre man kunde välja! Har aldrig ångrat mitt val.
En superbra bok i en serie som jag läst flera gånger.. John kan konsten att skriva spännande så man måste fortsätta läsa alla böckerna... Man vill ju se hur det går för Ellie, Homer, Fi och resten.
Betyg 5
2007-11-27 17:09
Boken var intressant! Det är svårt att tänka sig krig i västvärlden på detta sättet. Det var svårt att lägga ner boken.
Betyg 4
2008-02-07 08:27
boken var rätt bra tyckte jag den var lite lång tråkig i början men sen blev den bra
Betyg 4
2008-02-07 08:29
Mja tycker den va lite seg o tappade bort mig kan bero på att jag är retard men. Men efter jag kommit in i den så var den faktist helt okej.
Betyg 3
2008-02-07 08:31
Den är lite trög läst i början, Men man kommer ganska snabbt in i boken. Ett gäng ungdomar ska ut och tälta i bergen ett par dar, Men när dom kommer tillbaka så är allting som bortblåst. Alla hundarna döda och ingens föräldrar hemma. Ganska snabbt kommer dom på att någonting hemskt har drabbat dom. Detta är första av sju böcker.

Skrivet Av Markus 8F
Betyg 3
2008-02-07 08:31
Jag Tycker att boken var väldigt seg i börgan men den blev mycket bätre när man väll kom in i den.
Och den slutar väldigt konstigt tycker jag.men den är väll värd att läsa.
och man ska nog fortsätta läsa resten av dom 7 bökerna

//gustav andersson
Betyg 3
2008-02-07 08:34
"imorgon när kriget kom" var en ganska bra bok, men den var svår att komma in i.

Den handlar om att det var ett gäng ungdommar som skulle åka och tälta. när dom kom hem var hundarna döda, det fanns ingen ström och alla var borta. dom hittade en hund som var levande, men mådde inte så bra.
Dom upptäckte senare att det hade vart krig, Dom gav sig ut i bushen och letade.


/ stina
Betyg 3
2008-02-07 08:35
"imorgon när kriget kom handlar" om ett gäng ungdomar som ger sig av till helvetet för att campa. Helvetet är den dal av klippor.
Alla tyckte helvetet var en underbar plats och de stannade i fem dagar.
När det sedan kom hem så var allt förändrat. husen var tomma och allt var förstört. djuren låg döda på marken. Det var soldater överallt.. Alla andra var fångade, kvar var ellie och hennes kompisar, någon enstaka människa hade lyckats gömma sig för soldaterna det andra var fångade på utställingsområdet. Det är en plats där wirrawee hade haft en utställning, en utställing som de sent kommer glömma..

boken var bra, fast i början var det inte så mycket handling.
men efter kapitel 6 blev den spännade och bra.

// Kajsa
Betyg 4
2008-02-07 08:37
den var riktigt bra men i början var den lite seg Boken handlar om ett par ungdomar som åker ut och tältar i bushen. Efter en vecka åker dom hem till deras hemstad Wirrawee och dom blir riktigt rädda dom åker till deras familjer och det är ingen hemma alla djuren är döda och all el har gått sen tar dom med sig dom viktigaste sakerna ut i bushen och där lever dom som en liten gerilla grup

DEN VAR RIKTIGT BRA LÄS DEN !!!! DIN GRANNE
Betyg 4
2008-02-07 08:37
jag tyckte boken var bra. Den var lite seg i början men man kom in i den efter ett tag. Boken handlar om sju ungdomar som åkte ut och skulle kampa. När dom kom hem var alla borta och hundarna var döda. Dom viste inte vad dom skulle göra, så dom begav sig till en plats som kallades HELVETET.
I boken ska dom försöka göra en attack mot en bro.
Det enda dom viste var att deras föräldrar kanske var fångna
på en plats som kallas utställnings-området.´

/victor m
Betyg 5
2008-02-07 08:39
Jag har precis läst klart boken, den var ganska bra. I början var den lång tråkig men från 5-6 var den bra. Det hände mycket då.

Den handlar om en grupp ungdomar son åker ut i vildmarken några dagar. Men när dom kommer till baka så är det krig. Dom samllar mat och åker tillbaka till vildmarken och gömer sig. /Alexander 8E
Betyg 3
2008-02-07 08:39
jag har läst boken men tyckte inte den var så bra, det var lite för mycket fantasi i den.Men det finns säkert många andra som tycker om den .

den handlar om en grupp ungdomar som har bildat en gerilla trupp efter att alla i staden har blivit fångade. ungdomarna inser att stadens öde ligger i deras händer. dom får en riktigt spännande sommar.....

/ jonna.ö 8e
Betyg 3
2008-02-07 08:43
Boken handlar om några ungdomar som campar i en dal som dom kallar helvetet. En natt kommer en massa flygplan men dom bryr sig inte om dom. När dom kommer hem är det tomt på gårdarna, hundarna döda, telefonerna funkar inte och elen är borta. Det visar sig att deras land har blivit invaderat. Ungdomarna bestämer sig för att starta en gerillagrupp. Dom får reda på att deras föräldrar hålls fångna på ett utstälnings område. En kille vid namn Lee blir skuten men klarar sig. Dom spränger en bro med hjälp av en tankbil som två tjejer fixar fram. När dom har sprängt bron och träffar dom andra så har en av tjejerna blivit skuten i ryggen. Dom bestämer sig för att åka till sjukhuset som fortfarande har stöm och soldaterna tar hand om skadade.
Boken var en av dom bästa jag läst, spänande och nervös. Av Anton Hegestrand.
Betyg 5
2008-02-07 08:44
Boken handlar om sju ungdomar, Ellie, Homer, Corrie, Lee, Fi, Kevin och Robyn. De ger sig ut några dagar till en plats som kallas helvetet. Där har de det kul och trevligt, Mindre kul blir det när de har återvänt hem. Alla har försvunnit, varje hus är tomt och de flesta djuren var döda. De träffar på soldater och andra hemska saker, som får dom att bestämma sig för att fly tillbaka till helvetet.

Jag tycker att boken var bra för den var lite annorlunda mot dom böcker jag brukar läsa. Den var spännande och intressant. Man blir liute intresserad av av läsa fortsättningen och veta om allt löser sig och om dom lyckas överleva .
Betyg 3
2008-02-07 08:46
den är jobbig i börgan efter några kapitel kommer man in i den mer och mer det handlar om några ungdomar som är ute och campar på ett berg när dom kommer tillbaka så är deras hundar döda förutom en och deras föreldrar är borta strömmen har gott. det verkar som krig, dom är tvungna att klara sig själva. betyg 6/10

Anton larsson
Betyg 3
2008-02-07 08:49
Boken handlar om 7 ungdomar som försöker överleva och kämpa för
deras hemland Australien. Boken ger en ganska verklig bild om hur det är att vara ensamma överlevare i ett krig. Jag tycker att boken var spännande och författaren fokuserar mycket på känslor vilket gör det verkligt och inte så plastigt som många andra "hjälte böcker".
Betyg 4
2008-03-02 14:52
När jag läste den första gången för några år sedan tyckte jag att den var skitbra och jag slukade hela serien.

Nu tycker jag att den kunde ha skrivits bättre men den är fortfarande lika gripande och man vill bara läsa mer och mer.
Betyg 5
2008-03-03 14:34
Jag tycker inte att boken var så bra. Lite orimlig ibland.
Den handlar om ett gäng ungdommar som åker ut på äventyr. De stannar på en plats i några dagar och sedan när dom ska åka därifrån och upptäcker att alla är borta, och saker är förstörda så startar dom en gerillagrupp föra att göra motstånd mot de som ligger bakom detta.

En bok för dom som gillar krig och fantasy.

Betyg 2
2008-03-03 14:41
det var ett tag sen jag läste boken. men i början var den så sjukt seg. och man fattade ingenting ochville helt enkelt inte läsa. men man läste ändå och tillslut så kom man in i boken och ville läsa mer för att veta vad som händer. jag tycker slutet var ganska smart. för om man tycker den va bra och är intreserad av den så vill man fortsätta läsa böckerna, och det finns en stor fortsättning så att den inte tar slut allt för snabbt. själv tycker jag inte om att läsa och anser att det är lång tråkigt. men den här boken läste jag ut snabbt för att jag ville veta vad som hände och läste på.

boken handlar om ett gäng ungdomar som ska ut och campa i klipporna "helvetet" . men när dom kommer tillbaka så är allt helt öde. strömmen är borta, husen är övergivna och inte ett ljud hörs. dom samlar på sig mat, kläder och övrigt för att klara sig, för att dom anar att det kan bli en längre tid som dom får vara borta. Så dom beger sig till "helvetet" för att tillbringa sin tid där framöver.

/amanda.
Betyg 4
2008-03-04 10:38
det handlar om 7 ungdomr som åker bort ett tag men när dom kommer hem igen så är inget som det var när dom åkte. Hundarna var döda och deras familjer var borta och husen stod tomma. en av ungdomarna ellie skjuter 3 st soldater för att annars så skulle dom bli dödade.....
mkt spänande.
Betyg 4
2008-03-04 10:46
Jag är inte så mycket för att läsa, isåfall måste det vara en bok som man snabbt fångas i. Vilket denna var, eller efter ett litet tag iallafall. Och det gjorde att man ville fortsätta att läsa. Författaren har försökt att skriva ur en tonårings perspektiv, och det har han lyckats med för jag kan tänka mig in i hur de känner sig. Men på ett sett var det dåligt skrivet, för en vuxen bra författare brukar skriva rätt proffsigt. Han kan säkert skriva med mer skticklighet tror jag.

Boken är inte baserad på verkligeheten men det kan man nästan tro.
Det handlar om hur ett krig bryter ut i Australien, i ett samhälle vid namn Wirawee. Sju ungdomma, Ellie ( huvudpersonen) Kevin, Corrie, Homer, Fi, Lee, Robyn, bestämmer sig för att campa ute i skogen, i en klippdal som kallas Helvetet. De stannar där i 5 dagar. När de kommer tillbaka är hela Wirawee ödelagt. Hundar döda, husen tomma. Det är ett krig som har brytit ut. De kämpar för sina familjer som är inlåsta på ett utställningsområde. En blir skjuten och det händer mycket saker. Boken har inget direkt slut , utan har ju en fortsättning på sju böcker till. Jag tycker den var bra för att vara en bok från skolan :D
Betyg 5
2008-03-05 09:34
Sju ungdomar ger sig ut på en utflykt i vildmarken under ett par dar. när dom kommer tillbaka så är alla folk försvuna och hundarna döda.
Ungdomarna bestämer sig för att ta reda på vad som har hänt.dom kommer fram till att dom har blivit invaderade. efter det så drar dom sig tillbaka den undangömda dalgången som kallas för Helvetet.Ett spännande och skrämmande scenario av krig och motstånd, där läsaren möter den enskilda människans förändring och utsatta position i en krissituation
Betyg 4
2008-03-06 08:36
sju ungdomar bestämmer sig för att campa. och de åker till skogen där de hittar en plats att campa på. De ger platsen ett namn "helvetet" en natt vaknar ellie av att det åker förbi hundratals flygplan. ellie tänker att de ska till utställningen och sover vidare. efter ett par dagar åker de hem.
hundarna är döda inte en människa finns till strömmen har gått
det finns bara lampor på utställnins området. de smyger sig ner dit och smyger tyst fram, de ser soldater gå runt där det tar lång tid att för att de förstår vad som har hänt. i den här boken får ni va med om mod,kärlek och att kämpa för sitt land.
Betyg 3
2008-03-10 14:19
Handlar om sju st ungdomar som ger sig ut i vildmarken några dagar, sen när dom kommer hem så finns de inga där och de finns ingen el. Senare förstår dom att de har invaderats. boken var svår i början men blev lättare sen
Betyg 3
2008-03-10 14:35
det handlar om ett par ungdomar som ger sig iväg till ett berg men klippor som kallas helvete. När dom har varit där ett tag så åker dom tillbaka så var alla borta hundar döda. australien har blivit invaderat nu måste dom klara sig själva och överleva.jag tyckte den var bra för den var spännande och så lite långtråkig i början
Betyg 4
2008-03-10 14:36
"Imorgon när kriget kom" handlar om Ellie och hennes 7 kom kompisar ger sig ut i den Australiska vildmarken för att campa i en vecka. När veckan har gått reser de tillbaka till sitt sammhälle, Wirrawee, när de kommer fram gör de en obehaglig upptäckt. Alla de känner är borta och alla hundarna är döda. efter nogranna efterforskningar inser de att deras land har blivit invaderat av en främmande civilasation. De bestämmer sig att resa tillbaka till vildmarken och startar en egen gerillagrupp.

Boken är en bra och spännande skildring av ett krigsdrabbat land.
"Imorgon när kriget kom" är den första boken i en serie av sju.
Betyg 5
2008-04-27 10:03
Jag minns att jag tyckte om den här boken när jag var yngre. Den var riktigt spännande, fast serien tappar lite i de senare böckerna.
Betyg 3
2008-05-07 13:36
boken handlar om ellie och henes vänner som bestämer sig för att åka ut och kampa. när dom sedan kommer tillbaka är hela deras värld uppochner och dom dras in i ett livsfarligt gerillakrig.

boken är helt klart läsvärd och även senare delar i serien.
Betyg 5
2008-05-22 13:44
Denna boken handlar om 7 ungdomar som åker iväg på en utflykt några dagar till ett ställe som de kallar Helvetet. När de kommer tillbaka hem igen så är inte allt som det var när de åkte. Husen är toma, djuren döda och föräldrarna borta. De bestämmer sig för att undersöka staden, och de får sedan reda på att deras föraldrar och många andra är fångade på utställningsområdet. De beslutar sig för att göra allt som de kan för att få ut sina föräldrar där ifrån och på börjar en undersökning och räddningas opration.

Själv så tycker jag att denna bok är lite seg i början men blir allt bättre och mer spännande efter hand.
Den var bra och jag har tänkt på att läsa fortsättnigen på boken.

/ ebba.s 8D
Betyg 4
2008-11-02 15:52
wow. en mycket bra bok, den var rikrigt spännande, svår att lägga ifrån sig mins sagt.
Jag gillade upplägget, en grupp ungdomma som åker ut i buchen, kriget, kärleken, lyckan, spänningen, riskerna, skräcke och sorgen.
En mycketläsvärd bok som jag starkt rekomenderar. Du missar verkligen nått om du inte läser den. :)
Betyg 5
2009-01-20 12:06
Kom aldrig in i boken. Fick tvinga mig igenom.
Betyg 3
2009-02-13 09:47
Jag tycker att denna boken är fantastisk. Har läst den flera gånger och blir helt tagen varje gång.
Betyg 5
2009-03-17 18:10
Innan jag hade läst boken tyckte jag att den lät dålig och trist.
Men en tråkig dag bestämde jag mig för att läsa den och jag var, från den stunden fast i en utav dom absolut bästa ungdomsböcker jag någonsin läst. Boken får mig att vilja åka till Australien och uppleva naturen som John Marsden lyckas beskriva så bra.
Jag rekomenderar den till både killar och tjejer eftersom den är en bok som verkligen griper fast i en. Stanna inte vid att läsa bara den här utan fortsätt läs hela serien eftersom då förstår man handlingen bättre.
Betyg 5
2009-05-20 13:29
En väldigt bra serie!! Ärlig och verklighetstrolig hela vägen.
Betyg 5
2009-06-05 18:08
en väldigt bra bok. jag var lite tveksam först, men det är otroligt spännande och får en att tänka på om hur man själv skulle ha reagerat i sådana situationer. Ibland tänkar man bara "Hur kan de vara så dumma, jag skulle ha gjort så här!" Men frågan är om vi skulle det..? Eller om det sättet hade varit bättre. Okey, nu börjar det lika en föreläsning, haha. Den är i alla fall bra!
Betyg 5
2009-08-10 11:45
En bra och spännande bok. Jag tyckte att slutet var lite konstigt men det finns ju fler böcker...
Betyg 4
2009-11-24 21:24
Riktigt bra!
Betyg 5
2010-02-06 12:14
Allting kan förändras för alltid inom loppet av en sekund. Oavsett hur ungdomarna var innan de campade, blev de tvungna att mogna och bli "bättre" för att kunna överleva den nya vardagen.

Oavsett om det är realistiskt eller ej att ett land helt plötsligt blir ockuperat, lyckas Marsden att skapa en riktigt bra spänningsbok som omges av ångestkänslor. Det enda som jag inte gillade och som gör att boken inte får sin femma är att ett antal tonåringar helt plötsligt blir värsta soldaterna. Kanske ville Marsden säga att man lätt anpassar sig till nya rollar, men ändå var huvudkaraktärerna lite väl idealiserade. Om han bara hade gått djupare in i deras huvuden och förstärkt ångesten, skulle den troligen blivit bättre.

Men definitivt en bok man bör läsa. Jag är glad att jag läste den nu som tonåring och inte senare, i och med att man ändå kan känna igen sig i vissa delar av boken.
Betyg 4
2010-03-05 21:35
har tänkt läsa denna serie i flera år men har aldrig kommit mig för att göra det, förrän nu och jag tycker att den är jättebra! Författaren har lyckats med att beskriva Ellies känslor på ett trovärdigt sätt.
Betyg 4
2010-06-17 20:29
I början var det bara en talbok som jag slölyssnade på medan jag joggade - och jag tyckte inte att den var särskilt intressant. För många namn att hålla reda på, för seg story och för svåra beskrivningar. Men snart började jag tjuvlyssna på den även då jag inte skulle och det slutade med att jag låg som en pinne och stirrade rakt framför mig i sängen med lurarna ipluggade till långt in på natten.
Jättestarka karaktärer, underbar miljö och en förbluffande, rafflande och spännande story - jag har aldrig förut kännt mig så angelägen att läsa nästa del i en serie och funderade allvarligt på att cykla ner till biblioteket samma natt - men tyvärr var det stängt!
Betyg 5
2010-07-22 11:26
BRA BOK! SER FRAM EMOT ATT LÄSA HELA SERIEN! :D
Betyg 5
2010-08-19 20:45
Kanske den bästa ungdomsboken jag läst!
Den har allt spänning kärlek action!

Den kommer äntligen på film, Tyvärr verkar det som den inte kommer släppas i sverige
Kolla in http://www.youtube.com/watch?v=f_KhErNyiq8&feature=share
Betyg 5
2011-07-01 21:14
Tomorrow, when the war began, är en spännande nagalbitare - så länge man är tonåring. Den lyckas inte underhålla en äldre läsarkrets
Betyg 2
2011-10-11 22:10
Jag läste den här boken på engelska ursprungligen och tyckte att den var lite rörig. man visste inte riktigt var det utspelade sig eller när vilket gjorde att jag hela tiden var lite smått förvirrad när jag läste den här boken.
Betyg 3
2012-01-09 21:47
En av de böcker som jag läste om och om igen när jag var yngre. En väldigt spännande och sorglig historia som är svår att släppa ifrån sig! Hela serien är väldigt bra.
Betyg 4
2012-06-29 19:24
Jag tycker att den här boken är välskriven och och helt klart läsvärd. Det var några år sedan jag läste den men jag kommer ihåg den rätt så bra, om något inte alls stämmer så får ni gärna höra av er så att jag kan rätta till det.
Det är en annorlunda handling som sticker ut ur mängden av ungdomsböcker. Jag tycker att den innehåller lagom mängd utav allt för att den ska passa mig. Det är en dramatisk bok men inte så att man sitter där i soffan och blir gråtögd utan mer att man vill fortsätta läsa för att se att det går bättre för ungdomarna i Wirrawee.
Den är väldigt spännande i perioder och då är det nästan omöjligt att lägga ifrån sig boken medans ett annat kapitel kan vara lugnt där det är mest ägnat till Ellies tankar. (Ellie är huvudpersonen och det är också ur hennes perspektiv som boken är skriven)
John Marsden är helt klart en författare som lyckats fånga mitt stora tycke och jag rekommenderar också alla att läsa böckerna på engelska då de kommer mer till sin rätt på originalspråket.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Imorgon när kriget kom
Liknande böcker:
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Stenänglar
 K. Ohlsson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödsmärkt
 L. Martin
Feberdrömmar
 D. Hoh
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Stenansiktets hemlighet
 P. A. Whitney
Seraphinas cirkel
 J. Shipley