bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Pillret
 I. Carlberg
Hallucinationer
 O. Sacks
Det svenska hatet
 G. Tamas
Everything Casino Gamb..
 G. Mandos
Bättre Kondition
 P. Åstrand
New Millenium Lotto St..
 S. Rodic
New Millenium Lotto St..
 S. Rodic

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAlla har talang

 
Författare: Charlotte Hågård
Genre: Fakta
Ämnesord: hälsa, psykologi, talang, gener, motivation
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789137137926
 
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Alla har talang :


arsenal23 2012-10-24 17:37
Bokrecension
Författare: Charlotte Hågård
Titel: Alla har talang! – Hitta och utveckla din och andras potential
Antal sidor: 282
Förlag: Forum
ISBN: 9789137137926
Charlotte Hågård har arbetat som karriärrådgivare, chefsutvecklare, föreläsare, författare och entreprenör i över tjugo år och hjälpt tiotusentals människor att hitta sina styrkor och utveckla sin talang. Hon är krönikör i DN och har skrivit flera populära böcker. Charlotte driver karriärsutvecklingsföretaget Newstart och är ofta intervjuad i media som expert på karriär- och ledarskapsfrågor. I den här boken utforskar hon begreppet talang och delar med sig av sin breda erfarenhet. Källa: (Forum).
Handling: Detta är en faktabok, där författaren Charlotte Hågårds budskap är:
ALLA HAR TALANG!
Boken går ut på att du med hjälp av tips, exempel och konkreta övningar ska lära dig att upptäcka din egen talangzon.
Boken är uppdelad på tolv kapitel och börjar med exempel på människor som fått hjälp av författaren, eller något författaren själv vill förmedla. I slutet av varje kapitel finns frågor som utgår från vad kapitlet handlat om och som du ska besvara själv, en del frågor är enkla och vissa är svårare och tål att tänkas till lite extra på. Det är till exempel frågor om det genetiska. Hur ser det ut på din pappa och mammas sida, vem har du ärvt vissa egenskaper från? När det gäller dina barn, kan du se i vems fotspår de kommer att gå?
Boken tar även upp hur du tränar upp din talang och hur du hittar den, något som är bra att fundera över. Hur ska jag minimera mina svagheter och bygga upp mina styrkor, utforska min motivation är andra intressanta punkter. Egentligen skulle jag kunna berätta mycket mer om innehållet och gå in på detaljer. Men eftersom vi alla är olika är det lätt att jag vinklar det utifrån mitt eget sätt att se saker på. Så jag föreslår att alla som är intresserade att läsa om talang, gener och så vidare, att läsa denna bok och reflektera över vad som passar dig bäst.
Boken avslutas med en litteratur- och referenslista.

Den här boken kändes som om den vore skriven direkt till mig. Och jag tror att andra läser kommer att tänka likadant. Alla punkter om talang, gener, svagheter, styrkor och motivation var lättlästa och mycket intressanta. Själv lästa jag några stycken i taget och sedan blundade jag och fundera över det som stod skrivet och vad som passade bäst in på mig. Vad kan jag förbättra och hur? Jag försökte fylla i alla övningar som jag ansåg vara till nytta för mig. En del var lätta, men vissa fick jag fundera länge på. Vems gener har jag ärvt? Och vems gener har mina döttrar fått sina talanger ifrån funderade jag mycket över. Jag tycker att boken var mycket välskriven och lätt att förstå. Den lärde mig mycket som jag aldrig förut tänkt på. En viktig bok för alla som kanske känner sig missnöjda i sitt liv, men inte förstår att det kan bero på fel arbetsuppgifter. Här får du som läsare bra råd att fundera över, kanske det är ett nytt jobb, eller andra arbetsuppgifter på ditt nuvarande jobb som kan göra att du mår bättre i ditt inre.

Betyg 5/5 www.kristinasimarsbokblogg.blogg.se
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Alla har talang


  Köp boken som film på cdon: