bokrecensioner boktips

Låt masken falla

Författare: Paula Marshall
Genre: Historisk roman
Ämnesord: mat, hälsa, mord, humor, natur, historia, kärlek, ungdom, romantik, överklass, bröllop, klädsel


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sedan mordet på markisen av Sywell skakade det lugna grannskapet i Steepwood Abbey hade madame Félice nogsamt hemlighållit sin rätta identitet. För första gången i sitt liv känner sig Félice sig dragen till en man och erfar att hon är farligt nära ett avslöjande. Men vad är hon mest rädd att förlora - sin falska identitet eller sitt hjärta?
Driven av längtan att göra den eleganta sömmerskan till sin älskarinna har lord Marcus Angmering satt sig i sinn att uppdaga sanningen om madame Félice. Han blir djupt chockerad när det går upp för honom vem hon i själva verket är, men det är ingenting mot vad han kommer att bli när de rätta omständigheterna kring hennes tidigare liv uppdagas!
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Låt masken falla :
2012-10-09 08:29
I den historiska överklassen var det otänkbart att gifta sig under sin klass. Den blivande bruden skulle förutom god härkomst även vara oskuld. Männen å sin sida rumlade runt vilt med kvinnor, ägnade sig åt spel och dryckenskap då de inte hade något annat att fördriva tiden med.
Lord Marcus Angmering var annorlunda på så sätt att han trivdes ute på åkrarna och han ville gärna pröva att göra raka plogfåror. Men när han träffar på madame Félice är han i staden hos sin sjuke far där det planeras för systerns bröllop.
Detta var inte en bok i min stil men för den som vill läsa en lättläst kärleksroman så är den säkert bra
Betyg 2
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Den andra dödssynden
 J. Guillou