bokrecensioner boktips

Att ha och inte ha

Originaltitel: An Innocent Masquerade
Författare: Paula Marshall
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, mat, hälsa, musik, psykologi, humor, natur, historia, kärlek, ungdom, 1851-1852, guldsökare, personligheter, överfall, otrohet, död


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter ett praktgräl med sin far beger sig Thomas Dilhorne till Melbourne. Där blir han en sen kväll överfallen och får ett slag i huvudet som gör att han tappar minnet.
Ett nytt hårt liv på guldfälten börjar och med det ett nytt namn - Fred Waring. Små fragment ur det förflutna dyker upp och bilden om vem han egentligen är börjar ta form. Nu blir tillvaron än mer komplicerad eftersom Thomas förälskat sig i den söta Kirstie Moore. För någonstans i bakhuvudet vet han att det finns en mrs Dilhorne...

Utdrag ur boken:
Geordie anade genast att något var fel när han såg henne komma. - Skynda dig, bad hon. Jag tror att Pat har fått febern.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Att ha och inte ha :
2012-09-28 09:08
Kirstie Moore är en varm och generös kvinna som tar hand om sin far, småsyskon och alla andra som behöver omsorg i hennes närhet på gruvfältet. Det var denna person som jag fäste mig mest vid i denna berättelse. Boken illustrerar ganska bra hur det kunde vara att sälja gården och söka sin lycka på guldfälten. I dess närhet växte tältstäder upp. Krogar och glädjehus följde snabbt efter i guldsökarens väg.
Betyg 3
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken