bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Djävulens tonsteg
Klöver kungar
Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNågon att lita på

 
Författare: Hans-Olov Öberg
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning, våldtäkt
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789187049149
 
Spänning:  9
Lärorik:  5
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Västerås den första juni 1987.
Världen skrattar åt Sovjetunionen sedan en ung tysk landat ett propellerplan på Röda Torget under flygsäkerhetens dag.
Samma ljumma sommarkväll förs en ung flicka in på akuten i Västerås. Hon är svårt misshandlad och våldtagen. Polisen står handfallen och utan spår. Men Någon har hittat flickans dagbok på lasarettgolvet. Ett par dagar senare landar ett brutalt och utstuderat misshandelsfall på chefen för våldsroteln, Benny Modighs, bord. En lovande fotbollsspelare har hittats bakbunden och kastrerad
och det är bara början.
Utredningarna av våldtäkten och misshandeln löper parallellt men snart står det klart att Någon ligger steget före polisen. Någon är ute efter att hämnas i en råttans lek med katten.
En intensiv kamp mot klockan tar vid samtidigt som en moralisk fråga ställs på sin spets: är det verkligen rätt att straffa den som straffar sådana som förtjänar det?
Hans-Olov Öberg tar läsaren med på en rapp och ondskefull resa till åttiotalet där mästerligt spunna intrigtrådar med tidstypiska detaljer vävs samman till en angelägen thriller.
Någon att lita på är den fristående uppföljaren till kritikerrosade Djävulens Tonsteg
Djävulens Tonsteg av Hans-Olov Öberg kan vara årets bästa deckare. Joachim Evhammar, Deckarhuset
Här lyckas Hans-Olov fånga mig direkt och det håller hela vägen igenom!
Per Tviksta, Vestmanlands läns tidning
Jag får Aha-upplevelser på var och varannan sida. Pusseldeckare med både gemyt och spänning. Nisse Scherman, DAST

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Någon att lita på :


arsenal23 2012-09-15 22:05
Bokrecension
Författare: Hans-Olov Öberg
Titel: Någon att lita på
Antal sidor: 240
Förlag: Kalla Kulor
ISBN: 9789187049149
Hans-Olov Öberg föddes i Skultuna på 60-talet och debuterade som författare 2001 med den brett uppskattade finansthrillern En gudabenådad bullshitter. Sedan dess har han givit ut ytterligare sju deckare, några elaka satirböcker, en nybörjarbok om tatuering samt biografin om Esbjörn Svensson Trio. Vid sidan av författandet är Hans-Olov jazz & bluesmusiker, förlagschef och entreprenörsrådgivare. Han brinner för fotboll, roliga fordon och udda musikinstrument och är bosatt på Södermalm i Stockholm med hustru och två ungdomar. Källa: (Kalla Kulor förlag).
Handling: I Västerås 1 juni 1987 förs en ung kvinna in på akuten. Hon har blivit våldtagen och svårt misshandlad, och polisen har inga spår efter förövaren. Kvinnan har tappat sin dagbok på akuten och Någon tar hand om den.
Några dagar efter den här händelsen får chefen för våldsroteln Benny Modigh ta hand om en brutal och utstuderad misshandel av en lovande fotbollsspelare, som hittats bakbunden och kastrerad. Varför har någon gjort ett sådant grovt brott?
Det här är bara början på flera märkliga och brutala misshandelsbrott på män.
Senare kommer det fram att den våldtagna och misshandlade kvinnan, Malin, sålt sex efter att blivit våldtagen som 14-åring. Benny Modigh och hans kollegor börjar fundera på om de misshandlade och kastrerade männen har haft något med Malin att göra. Vem är det som misshandlat och våldtagit Malin? Och vem är det som hämnas på männen som Malin förmodligen sålt sex till? Någon som känner till hennes liv?

Detta är den andra och fristående delen om chefen för våldsroteln i Västerås, Benny Modigh, och den var lika bra som ettan Djävulens Tonsteg. Hans-Olov Öberg skriver med ett språk som passar mig, intressant och inte med ett torftigt och ensidigt språk som många andra deckarförfattare tyvärr ofta använder sig av. Allt är även mycket väl gestaltat och jag kan se både karaktärerna, händelserna och miljöerna framför mig, precis som jag vill göra när jag läser en bok. Det är också trevligt att uppleva 1980-talet igen och bli nostalgisk över händelserna, kläderna och inte minst musiken som författaren skriver om. Så samtidigt som jag sträckläste boken för spänningens skull, log jag även åt det som var karaktäristiskt för 1980-talet. Alltså en deckare som både var riktigt obehaglig, spännande och som gav en härlig tillbakablick på 1980-talet.

Betyg 5/5
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Någon att lita på


  Köp boken som film på cdon: