bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Min son har ett sexliv..
 R. Dorrestein
Älskarinnan
 M. Lindroth
Mannen i mitt liv
 J. Green
Juliette : kvinnan som..
 C. Féret-Fleury
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Maos Siste Dansare
 L. Cunxin
Det växte ett träd i B..
 B. Smith
Tills kärleken skiljer..
 A. Lönnqvist
Se på oss nu
 G. Gulliksen
Menfreyas klocka
 V. Holt

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag ska egentligen inte jobba här

 
Författare: Sara Beischer
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789170375996
 
Romantik:  2
Humor:  2
Lärorik:  5
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"A4 avled i morse, kvart över fyra." De flesta verkar dö på morgonen. Jag undrar om jag kommer dö på morgonen. Vem är A4? Det snurrar runt i mitt huvud. A måste innebära nedre botten, men höger eller vänster? Alla korridorer ser likadana ut och jag har inte lärt mig numren än. Inte bokstäverna heller för den delen. Vet inte om jag vill lära mig dem. Det är innan jag förstår att det är sådant man inte väljer.

Moa är nitton år och ska bli skådespelare. Hon har precis flyttat till Stockholm och måste ha ett jobb. Hon får en timanställning på äldreboendet Liljebacken. Chocken blir total när hon ställs inför död, kroppsvätskor och stressiga arbetsvillkor. All sin lediga tid ägnar Moa åt att försöka komma in i Stockholms teatervärld, men hon misslyckas gång efter annan. Jag ska egentligen inte jobba här är ett vardagsäventyr om döden och äldreomsorgen, om det triviala och det fula. Men det är också en berättelse om det vackra och viktiga som kan finnas där man minst av allt trodde att man skulle hitta det.

Sara Beischer är 28 år och bor i Halmstad. Hon är gymnasielärare i svenska och religion. Sedan 2002 har hon i perioder arbetat som vikarierande vårdbiträde inom äldreomsorgen. "Jag ska egentligen inte jobba här" är hennes debutroman.

Utdrag ur boken:
Det är en fullständig slump att jag hamnade här. Jag frånsäger mig allt ansvar för min tillfälliga arbetsplats, för det är just vad den är. Tillfällig. Den har inget med mig att göra. Jag gör det jag gör för pengarna. Vilket jobb som helst hade funkat, men Annika Bäcklund var snabbast och anställde mig på stående fot. Vet inte ens om det gjorde mig glad. Blev nog mest snopen över hur lätt det gick att få ett jobb.

Jag hade sökt vartenda arbete som gick att söka i hela Storstockholm. Sverige har liksom andra länder bara en huvudstad. Och ska man bli skådespelare är det just i en huvudstad man bör befinna sig.

Annika Bäcklund ringde mig en tidig morgon i april och ville att jag skulle komma på anställningsintervju. Vi kom överens om ett datum. Eller Annika Bäcklund gav mig ett datum och jag bokade en tåg biljett.


Medelbetyg: 3,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag ska egentligen inte jobba här :


jossansten 2012-08-31 10:50
Jag tror att alla som jobbat inom äldrevården kan känna igen både de äldre "kunderna" och personalen på boendet. Beischer beskriver enkelt och fångande de olika karaktärerna och man förstår Moas längtan efter drömmen som verkar så självklar till en början, men som blir allt mer svårfångad då de äldres öden kryper under skinnet och tar över, man kan känna hur hon växer under sitt år på äldreboendet.

En mycket bra debutbok som kan rekommenderas! Något att sätta i handen på de som jobbar i vården för att man åter ska minnas varför vården finns.
Betyg 3

kirja 2012-10-24 20:47
Jag tycker att boken var så otroligt äkta. Jag blev både ledsen och glad om vart annat. Skänkte många tacksamma tankar till all underbar personal som finns inom vården.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag ska egentligen inte jobba här


  Köp boken som film på cdon: