bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
The other hand
Liknande böcker:
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Haggan
 A. Berg
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström
The Wasp Factory
 I. Banks
I morgon kommer Christine
 M. Wester
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLittle Bee

 
Originaltitel: The Other Hand
Författare: Chris Cleave
Genre: Roman
Ämnesord: politik, psykologi, kultur, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789173373845
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I två år har den nigerianska flickan Little Bee suttit inlåst på en flyktingförläggning utanför London. Tiden har hon ägnat åt att studera engelska och fundera ut olika sätt att ta livet av sig - ifall männen som tvingade henne på flykt plötsligt skulle dyka upp.
Hon är arton år när hon släpps ut från förläggningen. Vart ska hon ta vägen, utan pengar eller kontakter? Det enda hon har är ett visitkort till en person vid namn Andrew O'Rourke. Sist hon såg honom var på en strand i Nigeria. Kanske kan han hjälpa henne nu.

I en annan del av England försöker den nyblivna änkan Sarah O'Rourke hitta en ny tillvaro med sin son. Hon tänker mycket på semesterresan till Nigeria för två år sedan som blev början på slutet för hennes familj. Allt förändrades den kvällen på stranden, då de mötte en flicka vid namn Little Bee...Medelbetyg: 2,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Little Bee :


Isidora 2012-06-17 19:13
Där fInns grunden till en riktigt bra och viktig historia. Tyvärr blev det aldrig bra. Jag hade stora förhoppningar för att så många lovordat den och ville tycka om boken, men det gick inte. Det var inte bra skrivet och jag kom aldrig nära personerna (bättre var det med Little Bee, Sarah var hundra mil borta). Mest blev jag irriterad.
Betyg 2

okidoki 2012-07-15 12:46
Romanens förtjänst är att den uppmärksammar behandlingen av ensamkommande flyktingbarn i England och att den därmed kan åstadkomma en förändring. Little Bee är nog ovanligt hurtig med tanke på de minnen hon bär, men det stora problemet med romanen börjar när Sarah introduceras och blir en andra huvudperson i berättelsen. Författaren är en man och det märks när Sarah skildras. Det hela blir en fyrkantig redogörelse men inte så dålig att jag lägger ner läsningen. Jag vill veta hur det slutar och vad som hänt Little Bee. Inte en tår fälls.
Betyg 3

bokfrun 2016-01-16 10:20
Denna boken började inge vidare. Jag läste några sidor och tyckte att den verkade dryg så jag la bort den och tog en annan bok och läste emellan.

Men när jag var klar med den boken återgick jag till denna som visade sig vara en ganska bra bok. På vissa ställen var den svår att lägga ifrån sig och riktigt spännande.

Dock kan jag tycka att huvupersonernas diskussioner med varandra här i boken kunde vara lite konstiga å fjantiga. Jag fick inte heller tiden att riktigt gå ihop. Och inte tror jag att så värst många två åringar är så bra på att prata och förstå som pojken i denna boken. Jag har ju själv en två åring så jag kan ju jämföra lite iaf.

slutet är hemskt. MEN så måste jag ju säga att jag har läst hela denna boken för att sen inte förstå sista meningen. Vilket förstör endel eftersom det är en ganska viktig grej :-p
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Little Bee


  Köp boken som film på cdon: