bokrecensioner boktips

Mord, min älskling

Författare: Raymond Chandler
Genre: Deckare
Ämnesord: hälsa, mord, sprit, korruption


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

- Ge mig lampan, sa jag och sträckte handen bakåt. Hon la den i min hand utan ett ord. Jag sjönk ner på ena knät. Marken kändes kall och fuktig genom tyget. Han låg smetad mot marken, på rygg, alldeles intill en buske i den där klädbyltesställningen som inte kan betyda mer än en sak. Han hade ett ansikte som jag aldrig hade sett förut. Hans hår var mörkt av blod, de vackra blonda vågorna var toviga av blod och nån sorts gråaktig smörja som liknade urtidsslem.
Flickan bakom mig andades hårt men hon sa ingenting. Jag lyste på hans ansikte. Det var bara mos. Han hade slagit ut med ena handen och den låg stel med krökta fingrar. Överrocken var halvt hoprullad under honom som om han hade rullat runt när han föll. Benen låg i kors. I ena mungipan hängde en droppe, svart som mustig olja. - Lys med lampan på honom, sa jag och räckte den tillbaka till henne. Om ni inte får kväljningar av det.


Utdrag ur boken:
Jag är vissen. Jag skulle inte kunna slå omkull en blomvas en gång. Jag skulle inte kunna bryta av en nagel.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mord, min älskling :
2012-05-11 18:39
Philip Marlowe är privatdeckare och han har en förmåga att råka illa ut. Hans konsumtion av sprit och cigaretter är stor och detta tillsammans med att han får ofantligt mycket stryk i berättelsen tror jag knappt någon överlevt i verkligheten. I boken får läsaren göra bekantskap med korrupta poliser, beskedliga poliser, galningar och snälla människor. Denna bok hör inte till den typ som jag gillar men eftersom jag läser det mesta så ser jag det som en intressant erfarenhet.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mord, min älskling
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant