bokrecensioner boktips

Du är den enda

Författare: Moa Martinson
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, depression, mat, hälsa, psykologi, religion, natur, historia, kärlek, flottare, timmerhuggare, statare, barn, sprit, våld


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Betty är mor till två barn innan hon fyllt tjugo. Hon och mannen Fredrik får bo i svärfaderns stuga. Svärfadern är en folkilsken man men han har arbete och bor på annat håll. Fredrik och hans bror Frits är ute med flottarna under vinterna och kommer bara hem till Betty på helgerna.
Det är mycket bråk och Betty har många svarta tankar. Hon får extra förtjänst denna vinter då huggarna kommer in på kaffe förmiddag och eftermiddag.


Utdrag ur boken:
- Doktorn dödade barnet innan det kunde födas och modern räddades. Men när hon sen gick i väntan på de andra barnen. blev hon virrig. Hon dog när hon var femti år.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Du är den enda :
2012-02-05 12:55
Moa Martinson skriver om mycket självupplevt men om det är så i denna bok framgår inte. Däremot funderar jag lite på om Bettys svarta tankar kan vara någon typ av förlossningsdepression. Det förekommer mycket sprit hos arbetarna och Betty har upplevt våld då Fredrik tvingat till sig samlag. Samtidigt så kan hon visa varma känslor korta stunder gentemot Fredrik. Likaså är hon väldigt motstridig mot kaffegästerna och gummorna som kommer på besök. Betty visar fram både en leende sida och en hatfylld mot sina gäster.
Detta är inte en av Moa Martinssons bästa böcker men den var ändå intressant att läsa då den rymmer så mycket historia. Den utspelar sig det år Titanic sjönk = 1912 men det finns även tillbakablickar på åren före.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Du är den enda
Liknande böcker:
Gula rosornas bok
 S. Axelzon
Sången om Akilles
 M. Miller
Lajja - Skammen
 T. Nasrin
Fasader
 V. Höglund
Bitterfittan 2
 M. Sveland
Benny älskar baklava
 M. Jisander
Värma händer
 K. Widholm
Kärlekens algoritm
 M. Kallentoft
Lektioner
 I. McEwan