bokrecensioner boktips

Den långa vägen hem

Författare: Cynthia Voigt
Genre: Ungdom
Ämnesord: filosofi, mat, hälsa, musik, humor, religion, natur, historia, kärlek, ungdom, äventyr


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Dicey, 13 år, och hennes tre yngre syskon överges plötsligt och oväntat av sin mamma. Utan nära släktingar, utan pengar och tak över huvudet är barnen helt hänvisade till sig själva. De har adressen till en för dem okänd, avlägsen släkting, men vägen dit blir oändligt lång och mödosam. De fyra syskonen tvingas klara sig på egen hand och får erfara att de kan överleva endast om de håller ihop. De ska finna ett nytt hem tillsammans.

Utdrag ur boken:
"Vi måste sätta igång och göra nytta innan hon vaknar. På det viset behåller hon oss här idag. Eller om hon säger att vi ska ge oss av, så ber vi att få göra färdigt det vi har börjat med."

"Dicey tänkte... om nu deras mamma hade gett sej av. vad kunde hon göra åt saken. Skulle hon forsätta resan till deras släkting själv med dom tre syskonen. eller skulle hon bara sitta och vänta i bilen tills någon polis kom och tog dom till ett barn hem."

Medelbetyg: 4,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den långa vägen hem :
2004-11-14 10:46
Jag har inte läst hela en men den är jätte bra. Om fyra barn som förlorat sin mamma. Dom tar sej själva till en släkting som ska ta hand om dom. men dom trivs inte därför fortsätter dom till sin mormor ännu längra där ifrån. Det är spännande att läsa hur dom klarar sej utan pengar och utan hem.
Betyg 5
2005-03-27 12:42
Var helt såld på syskonens öde när jag läste den någon gång på mellanstadiet... Nu skulle jag väl mest spy åt de hypertappra amerikanska syskonen som kämpande tar sig fram, mil efter mil, för att ta sig till sin mormor.
Men, då var mitt äventyrsbehov större än nu, så då såg jag den i ett romantiskt skimmer.
Ska väl egentligen inte skriva en recention pga att det som sagt var minst 13 år sen jag läste en, men jag blev så nostalgisk...
2005-08-08 18:19
Jag hade svårt att komma in i denna bok men när jag väl gjorde det så uppskattade jag den mycket. Brukar annars inte gilla Voigts böcker.
Betyg 4
2005-12-23 20:38
Under tiden att jag läste boken tyckte jag inte att den var särskilt bra men jag kunde inte heller lägga undan den, jag var vungen att få reda på vad som hände med barnen.
Det är dock några år sedan jag läste den.
Betyg 3
2012-01-26 09:23
En bok som är svår att lägga ifrån sig. Jag kände stor beundran för Dicey och hennes sätt att klara problem. Hennes syskon litade på att hon skulle finna en väg ur de svårigheter som dök upp. Denna bok borde alla läsa som gnäller över småsaker. Jag ger den högsta betyg då den är otroligt fängslande med en bra historia.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den långa vägen hem
Liknande böcker:
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström
Härifrån till Kim
 B. Danielsson
Åshöjdens bollklubb
 M. Lundgren
Farlig lek, Tina!
 H. Samuel Fleischman