bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Vi är en
 S. Crossan
Vi mot er
 F. Backman
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLåtsaskungen

 
Författare: Torgny Karnstedt
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kultur, ungdom
ISBN: 9789163343568
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Magdalena kommer till skolinternatet för "värstingar" med stora förväntningar. Men när hon möter Markus blir det värre än vad hon trodde. Men hon vägrar ge upp, och det lönar sig.

Medelbetyg: 4,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Låtsaskungen :


fannyy 2004-06-28 18:38
Låtsaskungen handlar om Magdalena, som har fått sitt första lärarjobb. Men det är lite annorlunda, hon har nämligen fått jobb på ett internat för "värstingar". Där har hon en klass på två elever; Markus, som egentligen kommer från Turkiet, vars styvpappa förbjuder honom att befatta sig med något turkiskt, och skötsamma Maria, som verkar vara på helt fel skola. Ingen förstår hur Maria har hamnat på den här skolan, hon som verkar vara så skötsam och duktig. Men det visar sig senare att man har misstagit sig. Till en början är Markus väldigt fientlig, han vägrar lyssna på Magdalena eftersom hon är kvinna. Men allt eftersom tiden går utvecklas Markus mer och mer, och han börjar tycka om Magdalena. Han blir också av med sitt stora längdkomplex. Men det kommer fler elever till klassen, Mikael som drömmer om att ha en Harley-Davidson. Han ska "Köra genom hela jävla Farsta med sin hoj". Sen kommer Johannes, som inte är som någon annan på skolan. Han är varken våldsam eller agressiv, han uttrcker inga känslor. Han svarar inte när man talar till han, han bara nickar eller skakar på huvudet. Magdalena blir alldeles förtvivlad, hon försöker få han att ta mer plats, men det verkar som att det är lönlöst. Eller?
Jag tycker att den här oken är väldigt bra. Man får följa Markus stora utveckling, och man får se hur klassen kommer allt närmre varandra. Och framförallt hur de börjar acceptera Magdalena.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Låtsaskungen


  Köp boken som film på cdon: