bokrecensioner boktips

Bågen i skyn

Författare: Sonja Lindbergh
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, depression, mat, hälsa, musik, humor, religion, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 1981
ISBN: 9171605053


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Söndagsskollärarinna och innehavarinna av en sybehörsaffär, ungmö bortåt de femtio - em kvinna som livet gått förbi: Anna.
En alkolist i nästan samma ålder - en man som sett så mycket mer av livet, som varit gift och har barn men nu är utslagen, utan arbete och bostad. En människa som genom brännvinsdimman likgiltigt ser resten av livet rulla förbi: Henrik.
En dag raglar Henrik in i Annas trädgård och stupar medvetslös i hennes hammock. Och två människor möts som bara har det gemensamt att de frågar sig: Var livet inte mer än så här? Var det så det var menat?
Nuckan, den färglösa frireligiösa, tar hand om människovraket, öser all sin uppdämda ömhet över honom, som om han vore det barn hon aldrig fött. Men allteftersom Henrik återfår sin mänskliga värdighet förändras och djupnar hennes ömhet till en annan känsla som hon aldrig upplevt. Och Henrik besvarar den.
Ett absurt förhållande? Det tycker nog folket i den lilla byn. De skulle få vatten på sin kvarn.
Det är en mycket annorlunda kärleksberättelse Sonja Lundbergh bokdebuterar med. Hon för fram den med en ärlighet och ömsinthet som vittnar om stor livserfarenhet.


Utdrag ur boken:
- Din vidriga, gamla hagga, väser han, skenheliga kärringas. Helvetes förbannade suggjävel...
Skändigheterna forsar över hans läppar. Ett rått, förnedrande bakgårdsspråk, så fattigt med sina grova könsord, så helt utan kärlek och förskoning...

Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bågen i skyn :
2011-12-02 09:55
Denna bok berör och känns så levande. Anna som vågar frångå sin uppfostran och sina principer och Henrik som blottlägger sin själ med all sin ångest.
En bok som alla borde läsa.
Betyg 5
2013-08-26 12:08
Ett möte mellan en utslagen man och en söndagsskolärarinna; och där den sistnämnde tar hand om och hjälpa honom till ett normalt liv. Rekommenderas.
Betyg 5
2014-07-25 23:25
En bok som berörde mig väldigt mycket. En medelålders kvinna som efter ett stillsamt och ensamt liv vågar följa sitt hjärta och finner lyckan tillsammans med en man som nått botten och som med hennes hjälp får ett normalt liv igen. Kunde inte lägga ifrån mig boken innan jag läst ut den.Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bågen i skyn
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo