bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Saeculum
Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerErebos

 
Författare: Ursula Poznanski
Genre: Thriller
Ämnesord: krig, mord, spänning, vetenskap, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789172994362
 
Spänning:  8
Romantik:  3
Humor:  1
Lärorik:  4
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Erebos är ett spel.
Det iakttar dig,
det talar med dig,
det belönar dig,
det prövar dig,
det hotar dig.

Erebo har ett mål:
Det vill döda.

Erebos är ett dataspel som sprids i en skola i London. Det är stort hemlighetsmakeri kring spelet som utövar stor makt över sina spelare. Eleverna fastnar lätt i spelet, spelar nätterna igenom och försummar skola och andra aktiviteter. Det fascinerande är att spelet personligen verkar känna sina spelare, det interagerar med dem, det ger dem uppdrag att utföra inte bara i spelets värld utan även i realiteten. 16-årige Nick är en av spelarna, även han får olika uppdrag som han inte riktigt förstår varför han ska utföra, men han gör det för att avancera i spelet. Några personer som inte spelar Erebos uppfattar spelet som farligt försöker förstå vad som ligger bakom spelet och försöker även stoppa det. Men Erebos har stor makt.

En spännande, läskig och annorlunda ungdomsbok.

Utdrag ur boken:
"Hur ska jag fortsätta min vandring?" skrev han och konstanterade förnöjt att han räknade med ett meningsfultt svar.
"Är du säker på att du vill fortsätta? Jag varnar dig. Låt hellre bli".
"Självklart vill jag fortsätta".
"Vänd dig då åt vänster och gå längs bäcken tills du kommer framtill en ravin. Vandra genom den. Efter det... får du se". Den döde mannen kröp längre in i sin rock, som om han frös.
"Och var vaksam på budbäraren med de gula ögonen".


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Erebos :


MeYouKnow 2011-11-08 22:08
Hm, jag både gillade och inte gillade denna boken. Den både överträffade mina förväntningar på vissa ställen och gjorde mig lite besviken på vissa delar.
Om vi börjar med spelscenerna så måste jag säga att de var detaljerade och fantastiska, och då menar jag riktigt fantastiska, det känns som att man själv är inuti spelet. Som t ex: igår natt så skulle jag sova men kunde inte, för att jag såg hela tiden för min inre blick spelet och kom på mig själv med att precis som Nick fundera över vilka utav spelfigurerna som vart vilka personer i verkligheten och när jag väl somnade så drömde jag om att jag själv var en spelfigur. Så när det gällde det så vart man inte besviken och eftersom att jag har läst så många recensioner som alla säger att slutet inte var som man hade förväntat sig och att det var ett sådant bra slut så hade jag höga förväntningar på det. Det skulle jag inte ha haft. Tyvärr, så förstörde det lite slutet. För mig tog det slut för fort. För att ha varit så trög (förutom spelscenerna) i början och i mitten så tog slutet slut för fort. Först fick de ihop all information på ungefär 2-3 kapitel och sedan var det 1 kapitel kvar och så var det slut på mest tänkbara sätt, som jag inte hade väntat mig. Ifall jag inte hade haft så höga förväntningar så skulle jag kanske ha accepterat slutet men nu är det ju som det är.
Men om vi tar upp karaktärerna så gillade jag verkligen Emily och Victor. Emily för att hon är en sådan trevlig och godhjärtad person och jag gillar hennes starka vilja när hon säger nej till alla som erbjuder henne spelet. Victor, ja vad ska man säga? Han är rolig, entusiastisk, mysig, mystisk och får alltid alla i omgivningen att må bättre. Jag gillar honom, mycket. Speedy, Finn och Kate är också helt okej karaktärer med personlighet, dock är jag lite besviken på huvudpersonen Nick. Han är en vanlig tonårskille som egentligen inte syns så mycket, hans personlighet beskrivs inte så mycket (förutom hans starka reaktioner på spelet) och han känns lite tråkig och vanlig. Jag vet att det är så tonårskillar brukar vara men jag hade bara förväntat mer för honom.
Om jag överväger det negativa och positiva så måste jag säga trotts allt det negativa att pågrund av den geniala iden med spelet och de välskrivna scenerna så överväger det positiva det negativa.
Jag rekommenderar denna boken lika mycket till killar som för tjejer eftersom att den passar till både och. Det finns något som både killar och tjejer gillar.
Betyg 4

dorisvovven 2012-06-25 19:38
Åh! En fantastisk bok som verkligen öppnar ens ögon för de överhängande riskerna med tekniken och hur lätt det är att manipulera folk med rätt utrustning!

Och hur författaren lyckats lägga upp spelscenerna så att det känns som att man själv är en del av spelet. Detsamma gäller också för resten av boken, men beskrivningen av spelet och miljöerna i Erebos är otrolig!

Jag tycker nästan att boken kunde gå under genren deckare också. Upplägget är riktigt snyggt gjort!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Erebos


  Köp boken som film på cdon: