bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Mannat
Mary Jones historia :..
Mot ljuset
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Barndomshemmet : en ro..
 T. Stålmarck
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMot ljuset

 
Författare: Elin Boardy
Genre: Roman
Ämnesord: depression, krig, hälsa, psykologi, kärlek
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789175030326
 
Spänning:  2
Romantik:  4
Humor:  2
Lärorik:  2
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Handlar om kartriterskan Elin som följer med på sin systers bröllopsresa!

Utdrag ur boken:
Mot ljuset är den gripande berättelsen om en kvinnas strävan efter kärlek och frihet. I efterdyningarna av andra världskriget följer den 24-åriga Elly med sin lillasyster på dennas bröllopsresa till Malaya (nuvarande Malaysia), där Annies make Laurids ska praktisera som läkare. Elly är kartriterska och under resan ser hon bokstavligen världens konturer veckla ut sig - haven med det oändliga blå, kusterna, länderna som just ska resa sig ur krigets ruiner. De tas emot av plantageägare och av den koloniala ordningen. Med pennan i hand får Elly utlopp för det som trängs inom henne. Djungeln gör något med henne, kläderna känns trånga och hon vill bryta sig loss. Hon låter sy upp shorts och skjortor och börjar klä sig som männen.

Elly har känt sig isolerad under kriget - det har varit männens kamp. Ellys syster som hon delat allt med har valt ett annat liv. I djungeln växer de ifrån varandra. Annie går hustrurollen till mötes i kjol och mjuk samarbetsvilja medan Elly när konstnärsdrömmar och dras till äventyret. Hon överrumplas av sin dragning till den hemlighetsfulle Niels och hans politiska medvetenhet blir ett uppvaknande för henne. Attraktionen är till en början besvarad, men snart blir han märkligt avvisande. Och efter ett upplopp i trakten förändras tillvaron - nu fruktar de alla för sina liv.

Som läsare uppslukas man av detta klassiskt berättade drama. Miljöerna i djungeln beskrivs fängslande och hon levandegör den stora men svårformulerade dramatik som själva livets och kärlekens mysterier innebär.Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mot ljuset :


Humman 2011-09-12 21:23
Denna bok hade jag höga förväntningar på då jag har läst författarens förra bok. Det händer inte så mkt i boken. Men den går ändå fort att läsa det är en ok bok.
Betyg 2

Isidora 2012-08-22 22:23
Det händer inte så mycket, men det gör inte mycket heller, för att här har vi ett fint, sugestivtberättat drama. Miljöbeskrivningarna var bara en ren njutning att läsa och jag tyckte ännu bättre om beskrivningarna om Elins utveckling och förändring. Språket är härligt i sin enkelhet.
Betyg 4

okidoki 2015-01-22 15:20
Pulserar av liv, en ung kvinnas.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mot ljuset


  Köp boken som film på cdon: