bokrecensioner boktips

Molly Moons fantastiska bok om hypnos

Författare: Georgia Byng
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9177113462


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Molly Moon är en osäker, föga tilldragande och impopulär 10-åring som har tillbringat hela sitt liv på ett eländigt barnhem skött av en hårig, monstruös föreståndare. Molly har vant sig vid att klara av den förskräckliga föreståndarens oförskämdheter och de andra barnens hån. Men när hennes enda vän, Rocky, blir adopterad och lämnar barnhemmet flyr Molly till sin sista tillflyktsort i denna elaka värld - biblioteket. Där hittar Molly en mystisk bok om hypnos och upptäcker att hon har en mycket speciell talang. Snart hypnotiserar hon kokerskan att servera fantastiska italienska maträtter och föreståndaren att göra en hatt av ett par trosor. Sedan hypnotiserar hon domaren i en talangtävling och ger sig iväg för att hitta sin förlorade vän. Hon hamnar i New York där hon använder sina hypnotiska talanger för att bli en stor stjärna i en Broadwayshow. Men i Mollys spår finns den ondskefulle professor Nockman, som är fast besluten att använda Mollys hypnotiska makt i ett spektakulärt brott.

Den engelska författarinnan Georgia Byng har redan fått stor internationell uppmärksamhet med sin bok om Molly Moon och hon spås en lysande framtid på bästsäljarlistorna. Filmrättigheterna är redan sålda till David Heyman, producenten till Harry Potter-filmerna.


Utdrag ur boken:
"Ibland när man drabbas av otur känns det som om den aldrig ska ta slut. Det var något som Molly Moon ofta upplevde eftersom hon titt som tätt hamnade i blåsväder. Hade hon bara anat att turen skulle vända, hade hon kanske kunnat bära alla förtretligheter som väntade henne följande dag med jämnmod. Men precis från det ögonblick hon slog upp ögonen den morgonen gick precis allting fel."
Medelbetyg: 3,53 (19 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Molly Moons fantastiska bok om hypnos :
2004-06-18 21:21
Orginal titlen är "Molly Moons incredible book of Hypnotism"
Och Cecilia Falk översatte den till svenska.
Jag tyckte boken vad jätte bra och spännande, men det är ju en rättså lång bok och den är inte lika spännande hela tiden ;) .
Tycker dom beskriver mycket bra hur Molly hypnotiserar folk och hur det känns man kan riktigt leva sig in i det.
Betyg 4
2004-09-04 09:11
Denna bok har jag läst för mina elever (en 5-6:a) och jag vet inte vem som skrattade högst - jag eller de! En fantastiskt rolig ungdomsbok som även vuxna kan läsa och roas av och som högläsningsbok är den perfekt!
Betyg 4
2004-09-04 10:10
jag tror jag läste den här boken när jag var ca 13 år. kanske var jag för gammal för den här boken, eller så hade det med någonting annat att göra, men jag tyckte att den här boken var väldigt tråkig. Jag kunde inte alls identifiera mig med huvudpersonen och hela boken tyckte jag bara var konstig, overklig och barnslig- (annars brukar jag inte ha någonting emot overkliga, fantasy, böcker)
2004-09-04 20:27
jag förstod inte ett piiiiiiiiip om boken
Betyg 1
2005-05-03 14:58
Jag läste den här boken när jag var ca 14 år. Efter ca halva boken gav jag upp..Tyckte att den var väldigt tråkig, ointressant och inte alls angagerande eller spännande på något sätt. Kanske så ska man vara yngre för att uppskatta boken, vill därför inte ge ett betyg.
2006-02-08 14:02
Den här boken var rätt tråkig, iallafall i början.. Jag läste den och slutet blev bättre. Men den var fortfarande tråkig.
Betyg 2
2006-07-04 16:41
Jag vet inte riktigt varför jag gav upp den här boken, den hade liksom ingen spännande handling.
Det var när hennes hund blev kidnappad och Nockman mutade in henne på brottets bana som jag smälde igen boken.
Betyg 2
2006-08-08 10:19
en aning knasig story
Betyg 2
2006-08-15 22:30
Jag läste denna när jag var ungefär 12-13 år. Det var den perfekta åldern för att det skulle bli min favoritbok, men om jag skulle läst den nu, 3 år senare, så skulle jag nog inte tycka att den var alls lika bra..
Betyg 5
2007-03-09 21:49
Molly Moon är en rätt häftig bok tycker jag.
Lite trist i början men riktigt nice när den kommer igång!
Har skrattat mycket åt den,
och bra skriven tycker jag!

Den får en 3:a
Betyg 3
2007-12-13 21:21
Molly Moon är skit bra! Det här är ju bara första boken men om ni läser fortsättning så kommer ni att tycka som jag! :D Den är full av vändingar som inte alls går att gissa sig på. Bästa boken hittills ^^
Betyg 5
2007-12-20 15:36
Föst när jag började läsa boken gillade jag den inte alls. Läste kanske en tredjedel och fortsatte inte för än det hade gått en månad. Klantigt att skriva en bok som man vill lägga ifrån sig men när jag väl började läsa den igen kunde jag inte fatta varför jag först la ifråm mej den. Läste sen ut hela och älskar den!!=)<3
Betyg 4
2007-12-23 15:32
Gullig bok, dock lite barnslig, alltså för betydligt yngre åldrar.
Betyg 3
2008-01-17 17:24
Jag började nästan tro att jag kunde hypnotisera själv :P
Betyg 4
2008-01-28 20:18
den här boken är väldigt bra! man börjar nästan tro att man kan hypnotisera själv ^^.
Betyg 5
2008-11-17 21:21
När jag såg titeln lät den tristare än tråkig. Men jag älskade den när jag väl läst den, så man ska inte alltid gå på omslaget.
Betyg 4
2009-12-09 20:47
Gillade den när jag var yngre, påminns om den ibland. Bra bok.
Betyg 4
2010-03-18 14:04
Väldigt bra! Handlingen var annorlunda, vilket jag tycker om. Den hade en aning för lite fantasy, men ändå väldigt bra.

Handlingen är följande:
Molly Moon bor på Hardwick House (ett barnhem) där föreståndarinnan behandlar henne vidrigt. Men en dag hittar hon en bok om hypnos och upptäcker att hon har en talang för det. Hennes vän Rocky blir bortadopterad och hon bestämmer sig för att använda krafterna för att hitta honom igen. Men när hon väl kommer till New York får hon vara med om alldeles för mycket: Skådespeleri, hundkidnappning och till sist bankrån... ett bankrån som hon själv var med i...

Boken var helt suverän och jag rekommenderar verkligen att andra ska läsa den!
Betyg 5
2010-05-07 20:21
Jaha, jag läste denna bok när jag var ca 10 år gammal. Då tyckte jag att den var bra och spännande, så jag fortsatte att läsa andra boken "Molly Moon stannar tiden" (eller ngt i den stilen) den var ganska bra. Sedan finns det en tunn bok som är trean "Molly Moon och Dominoeffekten" den var ok. Men sedan kommer fyran: "Molly Moon reser i tiden" och jag fattar inte ett piiiiip.

Men iaf så tog jag boken första boken om MM häromdagen och började läsa den bara för skoj skull. Då märkte jag hur välskriven den är! Och det med att Molly kallas "Sömnpillret" för att hennes röst är så sövande, ja en bra början för att lära sig hypnos :)
Betyg 4
2011-12-17 20:41
Molly Moon är en inte särskilt vacker eller populär tioårig flicka som bor på det förfallna barnhemmet Hardwick House. Hon får nästan alltid skäll av straff av de elaka fröknarna, både på barnhemmet och på i skolan.

Men en dag då hon är i biblioteket så hittar hon en bok om hypnotism. Hon stjäl boken och gömmer den under hennes madrass på barnhemmet och när hon är ensam så plockar hon fram den och läser, det visar sig senare att hon har en stor talang för hypnotism och lär sig att hypnotisera både människor och djur.

Men att hypnotisera någon (eller i det här fallet, väldigt många) kan leda till oanade konsekvenser och tillsammans med vännen Rocky och mopsen Petula får Molly uppleva stora äventyr...

Det som Georgia Byng vill förmedla med denna bok är att vänner är viktigare än pengar och småsaker och det är ju väldigt fint och även om boken är väldigt fatasifull och överaskande så är den på gränsen
till barnslig.

Men jag rekommenderar den till yngre barn (som den är tänkt för också) de som gillar knäppa, fantasy-grejer kommer säkert att uppskatta den!

// aLva
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Molly Moons fantastiska bok om hypnos
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Fjällflygaren och vargen
 K. Schwartskopf
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold