bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström
Kvinnornas stad
 E. Gilbert
I morgon kommer Christine
 M. Wester

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNågonstans inom oss

 
Författare: Kajsa Ingmarsson
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, självmord, skyddsängel, himlen
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789113036663
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Rebecka är en framgångsrik yrkeskvinna och lever i ett till synes lyckligt äktenskap. Ändå har hennes liv hamnat i en återvändsgränd, ett kaos som driver henne till det yttersta. Finns det en återvändo när det värsta har hänt?

En sen höstkväll står en ensam kvinna vid ett räcke på Fjällgatan i Stockholm. Bakom sig har hon karriär, äktenskap, framgång och pengar, framför sig den glittrande staden och nedanför sina fötter ett stup högt nog att krossa den som faller.
Rebecka har redan fattat sitt beslut, men i samma stund som det är för sent ångrar hon sig. När polisen knackar på hemma hos maken Mikael krossas också hans värld, och livet blir aldrig mer detsamma för någon av dem.

Historien skulle kunna vara slut där, men det är först nu den börjar. Hur ska Rebecka kunna ställa allt till rätta igen? Vid sin sida har hon Arayan, den skyddsängel hon inte tror på och till en början inte vill kännas vid. Ängeln försöker hjälpa henne att försonas med sig själv, sitt liv och det som ledde till hennes beslut. Men Rebecka lyssnar inte. Det enda hon vill är att återförenas med Mikael, och hon dröjer kvar vid sin mans sida för att rädda deras relation.
Då hon sammanförs med några andra vilsna själar blir hon motvilligt varse hur avståndet mellan henne och Mikael går djupare än hon velat se. I sin längtan efter närhet tvingas hon konfrontera rädslor och föreställningar om vad som egentligen är kärlek.
För Mikael blir Rebeckas död början på ett sökande efter vem hon egentligen var. Ett sökande som för honom allt längre bort. Rebeckas mardröm har blivit verklighet, och hon kan ingenting göra.
Men kanske finns det ändå ett sätt att låta kärleken segra. För den som finner modet att släppa sin älskade fri.

Kajsa Ingemarssons nya roman tar henne ett steg vidare som författare och stannar inte vid det självklara. Någonstans inom oss är en djupt berörande men också lekfull berättelse om liv och död, om en kärlek som går bortanför människors önskan att äga varandra och om längtan efter helhet och försoning med det som varit men inte längre är.


Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Någonstans inom oss :


kristina_s 2011-08-08 11:51
Recension av Kajsa Ingmarssons roman Någonstans inom oss

Boken är utgiven på Norstedts Förlag (2011) och innehåller 374 sidor.

Kajsa Ingmarsson debuterade som romanförfattare 2002 och har sedan dess skrivit flera romaner som blivit kritikerrosade och haft enorma publikframgångar, bland annat Små citroner gula, lyckans hjul och Bara vanligt vatten.

Handling: Det är fredagskväll och sen höst. Rebecka står ensam på en klippa i Stockholm. Hon har bestämt sig för att hoppa 30 meter ner till marken, för att ta sitt liv. I och med att hon hoppar borde historien vara slut, men det är nu den verkligen börjar. Hon kommer till himlen och blir omhändertagen av sin skyddsängel Arayan. Rebecka ångrar nu att hon tagit sitt liv, hon längtar tillbaka till sin make Mikael. Varför har egentligen Rebecka tagit sitt liv? Hon lever i ett till synes lyckligt äktenskap, har ett intressant och välbetalt arbete som hon älskar. Detta är något som Mikael och Rebeckas vänner nu försöker få svar på. Alla är överens om att Rebecka varit mycket hemlighetsfull angående sitt liv, både över sin uppväxt och över sitt vuxna liv. Mikael träffar Rebeckas syster Sofia för första gången på Rebeckas begravning och de kommer att fortsätta träffas. Mikael tänker att hon kanske vet mera om Rebecka, men de har knappt haft någon kontakt med varandra som vuxna, så hon har inte mycket att berätta. Samtidigt som Mikael får hjälp av sin mamma med begravningen och när han träffar sina och Rebeckas vänner är hon själv närvarande och både ser vad som händer och hör vad som sägs och det är egentligen ingenting hon vill se eller höra. Ju mer Mikael får veta om Rebecka desto mer känner han hur lite han egentligen vet om henne.

Detta är den första roman som jag läst av Kajsa Ingmarsson. Upplägget skiljer sig en hel del från andra romaner. Här får man läsa Mikaels version parallellt med Rebeckas. Det bli lite ”kaka på kaka” – genom att det bli så mycket upprepningar av samma händelser, även om Rebecka och Mikael ser dessa från olika vinklar. Boken är lättläst och språket är lite i enklaste laget, men jag tyckte den var läsvärd eftersom den var annorlunda. Däremot är det ingen bok som kommer att stanna kvar i minnet någon längre tid.

Betyg 3/5 Kristina Simar 20110808 (74) http://blogg.passagen.se/krisim

kirja 2012-08-18 11:25
Kajsa Ingmarssons senaste bok var annorlunda mot hennes tidigare. Hennes tidigare har ett mera lättsmält innehåll denna var litet tung att komma in i. Men tankeväckande.
Betyg 3

Dina.Tiger 2012-11-20 15:49
En annorlunda berättelse om Rebecka som har bestämt sig för att ta sitt liv, men ångrar sig och stannar kvar och vakar över sin man efter döden. Omöjligt drama om att försöka ställa allt till rätta trots att det redan är på tok för sent. Intressanta, djupa karaktärer och en gripande historia som jag blev tvungen att sträckläsa mig igenom. Vackert budskap.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Någonstans inom oss


  Köp boken som film på cdon: