bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Noveller för Världens..
 I. Edelfeldt
Huset Araucaima
 A. Mutis
Mannen på vinden och a..
 O. Wikström
En dåres anteckningar
 N. Gogol
Den gula tapeten
 C. Perkins Gilman
Berättelser från vår gata
 N. Mahfouz
Att titta ut genom fön..
 O. Pamuk
Sista dagen av ensamhet
 P. Jaskoviak
Dublinbor
 J. Joyce
Två berättelser
 L. Widding

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDe imperfekta

 
Originaltitel: The Imperfectionists
Författare: Tom Rachman
Genre: Novellsamling
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789185849529
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tom Rachman berättar den fascinerande och gripande historien om en engelskspråkig dagstidning, grundad i Rom efter kriget av en amerikansk miljonär. Det är meningen att man ska tänka på International Herald Tribune där den unge Rachman lärde sig journalistyrket, men det är ingen presshistoria, snarare en vacker berättelse om en möjligen - snart svunnen värld. Rachman porträtterar tidningens hängivna journalister, dess excentriska ägare och en extremt lojal läsare. De imperfekta har redan sålts till 25 länder och valdes till en av årets bästa böcker av Amazons personal (plats elva av hundra).

Medelbetyg: 3,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av De imperfekta :


okidoki 2011-07-30 10:57
En novellsamling med skarpsinniga, roande och oroande porträtt av människor med en tidning i Rom som gemensam referenspunkt. Tankarna går till Munros novellkonst och Rachman vinner överlägset genom sin förmåga att variera och överraska.
Betyg 5

helix 2012-04-26 10:04
En historia berättad i episodform - i princip som noveller - som hålles ihop av en ramberättelse som handlar om en tidnings uppgång och fall under femtio år.
Ofta kan jag tycka att romaner som byggs upp på det här viset är alltför spretiga, och att författaren söker en gemensam nämnare för sina korta historier som egentligen inte finns. Men i fallet "De imperfekta" känns det tvärtom; Rachman har valt att berätta sin historia genom skarpa personporträtt i korthistorieform. Och summan av historierna - helheten - blir större än att bara addera historierna. Mycket snyggt.

Och jag som egentligen inte gillar relationshistorier... Vad är detta? Relationshistorier. Men kanske är det så att dessa berättelser är så bra att de berättar allmängiltiga sanningar?
Betyg 5

jossansten 2012-09-12 23:53
Tyvärr är jag inte förtjust i formatet. Har aldrig gillat noveller och tyvärr finner jag inget större samband mellan de olika karaktärerna. Det känns lösryckt och man går miste om den härliga känslan av en story som byggs upp till ett klimax. Men jag måste erkänna att personporträtten är fina och välskrivna! Rachman har lyckats porträttera flera olika personligheter på ett trovärdigt sätt.
Betyg 2

koala_75 2012-11-19 18:12
En mysig liten bok, med tragiska karaktärer.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till De imperfekta


  Köp boken som film på cdon: