bokrecensioner boktips

Beautiful Dead - Jonas bok

Författare: Eden Maguire
Genre: Ungdom
Ämnesord: mord, kärlek, spänning, sorg,
ISBN: 9789155255671


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vad är det som händer på Ellerton High? Fyra dödsfall på mindre än ett år. Jonas, Arizona, Summer, Phoenix. Fyra unga, vackra människor. Varför? Oron sprider sig i staden och många frågor saknar svar.

Vilken är Darinas roll? Hon plågas inte bara av sorgen efter pojkvännen Phoenix - utan också av spöklika syner av de som dött. Samtidigt ekar dånet av vingslag oförklarligt i hennes huvud. Så blir hennes uppdrag tydligt: de döda har fått återvända till de levande för att skingra oklarheter och söka svar, ett år har de på sig. Men deras tid är på väg att rinna ut och Darina är utvald att hjälpa dem, de odöda, att finna ro ?

Utdrag ur boken:
"Låt folk gissa." Phoenix höll mig i handen medan jag letade i fickorna efter bilnycklarna. "Och kom ihåg att Brandon finns där för dig om du behöver honom."
Jag tog upp nyckeln ur fickan. "Det ska jag komma ihåg när Laura sliter mig i stycken för att jag var ute hela natten."
"Kommer hon tro det värsta?" Han flinade fortfarande, såg lite skamsen ut men också road.
"Hon lär i alla fall inte tro att jag tillbringade natten i ditt sällskap", skämtade jag tillbaka. Under skämtsamheten höll mitt hjärta på att brista. "Jag måste åka" viskade jag.
Han kramade mig en gång till. "Jag finns också här för dig", viskade han. "Även om du inte alltid ser mig"
"Lita på mig" sa jag till honom. "Kom ihåg att jag bara älskar dig och ingen annan".

Medelbetyg: 4,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Beautiful Dead - Jonas bok :
2011-07-23 20:34
Den här boken tyckte jag var väldigt bra och spännande. Egentligen har jag haft den i bokhyllan i minst ett år p.g.a. att när jag började läsa den första gången tyckte jag att den verkade lite konstig, och ja, ryckig om man kan säga så. Att saker hände för snabbt.
Men nu har jag läst den igen, hela den här gången och det är nog en av de bästa böcker jag läst!
Den handlar om Darina. Hennes pojkvän Phoenix har precis dött hastigt i ett slagsmål, och hon har svårt att hantera sin stora sorg. Samma år har tre andra ungdomar från samma skola också dött. En dag finner hon de alla fyra ungdomar som dött levande i ett skjul. Nästan levande.
De är döda som har skickats tillbaka till världen för att få reda på sanningen om deras död - för själva kommer de inte ihåg. Det är nu darinas uppgift att hjälpa dem. Och här, i den första boken, ska hon hjälpa Jonas som dött i en motorcykel olycka. Hon ska lista ut sanningen om olyckan och varför den inträffade, innan om två veckor. För annars skickas Jonas tillbaka till de döda.
Jag rekomenderar den högt, för personer som gillar att läsa om spänning, kärlek och gåtor.
Betyg 5
2011-09-13 09:40
Jag gillar den skit mycket<3 :D
Betyg 5
2011-10-01 17:55
Tycker hela Beautiful dead-serien är super! Kan inte vänta på att den sista - Phoenix bok - droppar in i postlådan här om dagarna ;)
Betyg 5
2011-10-26 19:23
Jag gillar historien och idèn bakom boken. Den är spännande, romantisk och sorglig.
Men (varför måste det alltid finnas ett men?) författaren förstörde allt. Det skulle säkert ha blivit så mycket bättre ifall någon annan bättre författare skrev den. Boken är dåligt skriven och hela tiden medan jag läste boken så kändes det som att författaren har skyndat sig igenom den. Dessutom är den inte alls detaljerat skriven. Och om jag nu ska bedöma hela serien så blir det bara uttjatat, det händer samma saker om och om igen. Darina är besatt och måste träffa Phoenix, Hunter blir sur om och om igen när hon kommer utan att de har kallat på henne, de försöker lösa fallet, de lyckas inte lösa fallet, de åker tillbaka i tiden som en sista utväg, får reda på vem som ligger bakom mordet, en utav de fyra säger hejdå och sticker. Och så går det om och om igen igenom alla fyra böcker. Lite synd tycker jag.

Serien är inte dålig men inte i heller jätte bra, så den får en trea.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Beautiful Dead - Jonas bok
Liknande böcker:
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Stenänglar
 K. Ohlsson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödsmärkt
 L. Martin
Feberdrömmar
 D. Hoh
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Stenansiktets hemlighet
 P. A. Whitney
Moxie
 J. Mathieu