bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Causa mortis
Memento mori
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerCorpus delecti

 
Författare: Elias Palm
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, rättsläkare, obduktion
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170375255
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför.
När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Drygt trettio år senare lägger hon nu ett bud på ett antikt bordsur som är märkligt likt det som stod i det nedbrunna barndomshemmet.
Därmed dras Ella in i en privat undersökning av sitt förflutna, parallellt med de ordinarie dödsfallsutredningarna. Motvilligt tvingas hon inse att det finns kopplingar mellan hennes barndom och ett lik som undersöks på den rättsmedicinska avdelningen. Kopplingar som någon tycks vara mycket angelägen om att hon inte ska se.
Corpus delicti är en smart och gåtfull deckare, skriven av Elias Palm den första svenska deckarförfattaren som själv arbetar som rättsläkare.

Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Corpus delecti :


kristina_s 2011-07-14 14:01
Recension av Elias Palms deckare Corpus Delicti

Boken är utgiven på Ordfront (2010) och innehåller 234 sidor.
Elias Palm är född 1976 och bosatt i Malmö. Han arbetar som rättsläkare i Lund. I sitt arbete genomför han obduktioner och andra undersökningar på uppdrag av polis och åklagare. Han bistår även kriminaltekniker på brottsplatser, agerar sakkunnig i domstol och undervisar på såväl läkarlinjen som på polishögskolan.

Handling: Ella Andersson är 39 år och rättsläkare. Hon utreder mord, självmord, dränkning eller drunkningsolyckor. Människor som blivit innebrända och som det inte finns mycket kvar av. Hon tar reda på hur man kan utesluta att en människa blivit bragd om livet när kroppen är illa bränd eller rutten. Dessa frågor försöker Ella svara på dagligen.
När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda.

Nu drygt trettio år senare upptäcker hon ett antikt bordsur som finns till försäljning. Bordsuret liknar det som fanns i hennes föräldrahem när det brann ner. Hon lägger ett bud på det och hoppas få köpa det för att se om det kan vara det bordsuret som var deras. I så fall hur kan det ha klarat eldsvådan och vem har haft det i sin ägo. I och med detta dras Ella in i en privat undersökning om sitt förflutna, samtidigt som hon har sina ordinarie dödsfallsutredningar. Hon kommer motvilligt att inse att det finns kopplingar mellan hennes barndom och ett av de lik som hittats i jorden i en trädgård och som ska undersökas på den rättsmedicinska avdelningen. Ella kommer att upptäcka andra sidor av sin far än vad hon hört talas om. Ett gammalt kärleksbrev adresserat till hennes far med signaturen C tar henne till Paris. Men det är inte alls som Ella trott.
Kommer hon att få klarhet om faderns död, liket som hittats i en trädgård och mannen som haft bordsurets i sin ägo har gemensamt.

Detta är rättsläkaren Elias Palm debutroman och jag blev helt förälskad i den. Bokens detaljerade beskrivningar om hur en obduktion går till och hur kroppen delar ser ut efter döden tyckte jag var väldigt intressant. Det kändes lite som en lärobok i obduktionsteknik. Språket var något avancerat och det tyckte jag också om. Ella Andersson var fint beskriven och jag kände sympati för henne. Nu vet jag att del två om Ella Andersson kommer ut i september, även denna gång på Ordfront. Den kommer jag givetvis att kasta mig över direkt.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2011-07-14 (63) http://blogg.passagen.se/krisim
Betyg 4

Anfield 2014-02-10 09:33
En bra och spännande deckare.
Betyg 4

gun 2014-12-16 10:48
Spänningsroman och deckare allt i ett. Ella som arbetar som rättsläkare får fördjupa sig mer än vad hennes yrke kräver när hon upptäcker kopplingar till sitt eget liv vid ett hittat skelett.
Hon påbörjar en egen undersökning och börjar ifrågasätta vad som hände hennes pappa många år tidigare.

Det är en spännande och intressant berättelse som författaren skrivit. Kunskaperna om brottsfynd är väl förankrat då hon själv arbetar som rättsläkare.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Corpus delecti


  Köp boken som film på cdon: