bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Vi är en
 S. Crossan

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn enda natt

 
Författare: Majken Cullborg
Genre: Roman
Ämnesord: depression, mat, hälsa, musik, psykologi, humor, kärlek, framtid, spänning, ungdom
Utgivningsår: 1966
 
Spänning:  6
Romantik:  7
Humor:  4
Lärorik:  6
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hon var bokhandelsmedhjälpare.
Hon log cyniskt för sig själv varje gång som hon sålde en bok som avhandlade kvinnans frigörelse och den sexuella jämställdheten. Hon visste priset - det pris hon själv fått betala för sin självständighet och sin rätt till frihet.
Hon skulle ge allt för att ha resan till Italien ogjord. Dit hade hon sökt sig för att vila upp efter en påfrestande rea-månad i bokhandeln.
På den varma stranden, långt från vardagen, mötte hon den unge sydlänningen. Hon kunde inte motstå... ville inte motstå hans ungdom och styrka. Hon hade ju varit ensam så länge....
En enda natt hade gjort hennes liv till en bitter mardröm. Skvallret i staden hade inte varit det värsta... Hon skulle aldrig glömma den kvällen när hon berättade för sina tonårsdöttrar att hon väntade barn...

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En enda natt :


gun 2011-06-30 20:45
Karin bor med sina två tonårsflickor i en liten lägenhet. Hon arbetar i en bokhandel och har stora problem att få ihop sin ekonomi. När hon faller ihop av trötthet så bestäms det att döttrarna ska arbeta i bokhandeln under ett lov och Karin ska åka till Italien för att återhämta sina krafter. Där träffar hon en stilig och uppvaktande italienare.
Senare visar det sig att Karin är gravid. Det finns två män som vill gifta sig med henne fast de vet att hon väntar barn med en italienare men Karin vill klara sig själv tills barnet är fött. Hennes flickor, varav den ena blev väldigt upprörd och rymde några dagar, stöttar henne.

En bok som ger inblick i hur det var förr när en ensam kvinna blev gravid. Jag skulle tro att det handlar om 60-talet eftersom Beatles beskrivs som långhåriga populära artister.
Karin både röker och dricker sprit och detta ifrågasätts inte. På den tiden så ifrågasattes detta inte ens av barnmorskor och läkare. Då var det också rökning inomhus som var det vanligaste tyvärr.

Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En enda natt


  Köp boken som film på cdon: