bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Dödgrävarna
 R. Barth
Ora et labora: Varnhem..
 .
Trettioåriga kriget
 D. Harrison
Sveriges medeltid
 D. Harrison
Den osannolika mördare..
 T. Pettersson
Stormaktens undergång
 D. Harrison
Dackefejden Det sora u..
 T. Blom

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMcMaffia : brottslighet utan gränser

 
Författare: Misha Glenny
Genre: Fakta
Ämnesord: mord, historia
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9113014234
 
Lärorik:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vapenhandel, narkotikahandel, prostitution och trafficking utgör en skrämmande stor del av världens BNP - uppskattningsvis hela tjugo procent!

I McMaffia tas vi med på en resa genom den internationella organiserade brottsligheten. Resan börjar med ett skrämmande och oförklarligt mord i ett brittiskt villaområde, och fortsätter med berättelser som ofta är fruktansvärda, någon gång inspirerande, vanligtvis bisarra och ibland till och med roliga. Tillsammans skapar de en hisnande bild av en skuggekonomi som växt så snabbt att den nu beräknas stå för tjugo procent av världens globala BNP.

Vi får följa Misha Glenny till vitt skilda miljöer runt om i världen - från sanslöst överdriven lyx till den mest bottenlösa misär i länder som Sydafrika, Nigeria, Israel, Colombia, Nordkorea, Kina, Karibien och Japan. Vi möter cyberbovar, Yakuza-maffiosos, "ormhuvuden", knark-, vapen- och kvinnohandlare på alla kontinenter.

McMaffia visar hur den organiserade brottsligheten på så många sätt har sipprat in i våra liv utan att vi är medvetna om det. De sanna historierna bidrar till bokens driv och gör den bitvis till en riktig nagelbitare.

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av McMaffia : brottslighet utan gränser :


Zenmuron 2011-04-01 16:40
Ännu en maffiabok? Nja, inte riktigt. Detta är mer en bok om världens skuggekonomi under de senaste 20 åren. Glenny skriver kapitel om olika länder och den organiserade brottsligheten där. Vissa kapitel är mycket intressanta men ibland kommer jag på mig med att läsa med hjärnan avstängd.

Det blir en svag 3a.
Betyg 3

bonadea 2016-07-14 09:41
Det finns många maffia böcker men McMaffia är den bok som bäst förklarar hur den organiserade brottsligheten är i olika länder och hur allt hänger ihop. Kapitlen som handlade om Balkan kriget var fruktansvärt bra, en inblik i hur politiker, affärsman , gangster samarbetade , ett bevis att pengar kan överbygga alla klyftor även under ett etniskt krig.
Detta är en mycket bra dokumentär roman, vissa kapitel är bättre än andra, men gemfört med andra böcker i denna genre tycker jag McMaffis förtjänar högsta betyg.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till McMaffia : brottslighet utan gränser


  Köp boken som film på cdon: