bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Pillret
 I. Carlberg
Hallucinationer
 O. Sacks
Det svenska hatet
 G. Tamas
Everything Casino Gamb..
 G. Mandos
New Millenium Lotto St..
 S. Rodic
New Millenium Lotto St..
 S. Rodic
Den sårade divan
 K. Johannisson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen snälla företagaren

 
Författare: Jenny Forsberg
Genre: Fakta
Ämnesord: psykologi, praktiska råd, egen företagare
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789186419110
 
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vill du vara en framgångsrik företagare utan att köra över dina konkurrenter eller utnyttja medarbetarna? Vill du att företaget ska blomstra samtidigt som du själv mår bra? Den snälla företagaren handlar om hur du blir framgångsrik inte trots att utan för att du är snäll mot kunder, kolleger och konkurrenter. Att vara snäll betyder nämligen inte att vara mesig eller låta sig bli överkörd; det finns ingen motsättning mellan att vara snäll och att vara bra på affärer.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den snälla företagaren :


kristina_s 2011-03-29 15:05
Recension av Jenny Forsbergs bok Den snälla förtagaren
Boken är utgiven på TUK förlag AB (2011) och innehåller 205 sidor.

Jenny Forsberg är språkkonsult och egen företagare. Hon har hjälpt många företag och myndigheter att ta fram tydliga texter. Den här boken innehåller mängder av tips för den lilla företagaren.

Handling: Den känns som om Jenny Forsbergs nya bok ligger precis i tiden. Aldrig har så många öppnat egna företag eller funderar på att göra det.
Att boken heter Den snälla företagaren ska man inte tolka fel. Det handlar inte om att vara snäll på det sättet att man är dum, utan hur man bör utföra sina tjänster på bästa sätt, så att både man själv och ens kunder mår bra.
Boken innehåller tio mycket tänkvärda och intressanta kapitel och i slutet finns ett appendix och lästips.
Liksom i Jenny Forsbergs bok Tydliga texter innehåller även denna flera bra exempel och övningar som man har stor nytta av.
Här får du läsa om alla fördelar med att vara egen företagare och varför Jenny Forsberg valde att bli det. Här får du också läsa om vad du ska tänka på när du ställer upp dina mål för just ditt företag. Hur många timmar du behöver jobba för att få ihop de pengar som just du behöver för att företaget ska gå runt och vilka tider som kanske passar dig bäst att utföra dina arbetsuppgifter. Kanske du inte vill jobba mellan 08.00 – 17.00 om du verkligen inte behöver. När du är egen företagare kan du ofta själv bestämma när du vill jobba. Du kanske föredrar att jobba sena kvällar eller på nätterna. Du har din frihet att bestämma själv.
Något som kan vara svårt är när man ska säga nej till ett uppdrag som inte känns bra, här får du bra idéer hur du ska tänka. En annan viktig fråga som författaren tar upp är detta om hur man ska ta betalt.
Jag har bara tagit upp en bråkdel av alla bra råd som finns i boken, men jag hoppas att jag gjort dig som har eller tänker starta eget blivit nyfiken på att läsa denna bok. Hoppas att du gör det för den innehåller så många, många bra råd.

Detta var en värdefull bok för mig eftersom jag startade eget företag för ungefär ett halvår sedan och jag hade många frågor som nu har blivit besvarade. Jag har lärt mig många nya intressanta knep att tänka på, samtidigt som jag känner att mycket av innehållet träffade perfekt in på hur jag driver mitt företag och det kändes väldigt bra. Just detta med den frihet som man som egen företagare kan ha. Inte behöva gå upp på morgnarna och ingen som ställer krav på vad du ska göra och när du ska finnas på plats. Jenny Fosberg skriver alltid på ett avslappnat och lättsamt sätt, med glimten i ögat. Hennes exempel och övningar är alltid lika givande och jag tyckte att den var läsvärd hela vägen. Tack för att du finns, Jenny Forsberg, och skriver böcker om det som känns viktigt för många och då med ett lättsamt och enkelt språk, och denna gång på ett sådant sätt att även unga nyblivna företagare som inte är vana med ett akademiskt språk kan ta del av alla dina fenomenala råd.

Betyg 5/5 Kristina Simar 2011-03-27 (31) www.kristinasimar.se
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den snälla företagaren


  Köp boken som film på cdon: