bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
The trouble with goats..
 J. Cannon
Ny trånad läker snart..
 E. Eriksson
Det känns konstigt att..
 S. Adolfsson
Rödvin och ett misstän..
 M. Lindgren
Nelly utan gårdag
 E. Figes
Solochvårarna
 T. Elgenstierna
Akvariekärlek
 A. Härkönen
De mörka vattnen stiger
 M. Drabble
Mitt hjärta går på
 C. Holst
Hjärtstenarna
 R. Rendell

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHogg

 
Originaltitel: Hogg
Författare: Samuel R. Delany
Genre: Roman
Ämnesord: mord, humor, övergrepp, våldtäkt, incest, koprofili, urofili, anilingus
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9789185000647
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hogg är en av världslitteraturens mest bisarra kärlekshistorier. Berättelsen om den elvaårige Kuksugaren och den brutale lastbilschaffisen Franklin "Hogg" Hargus är lika oförglömlig som oförlåtlig.

Samuel R. Delany skrev färdigt Hogg bara några dagar före de berömda Stonewall-kravallerna den 28 juni 1969: det historiska ögonblick då homosexuella för första gången organiserade sig och krävde mänskliga rättigheter.

Det dröjde närmare trettio år innan Hogg kunde publiceras. Under tiden blev romanen den mest berömda av USA:s "opublicerbara" böcker, hyllad och fruktad för sitt osmältbara innehåll: obscent, homofobiskt, misogynt, rasistiskt och besynnerligt ömsint.

Hogg bjuder in läsaren till en en värld där smärta och äckel inte står i motsättning till poesi och njutning, där orenheten och våldet är det mest mänskliga och intima. Markis de Sades, Georges Batailles och Jean Genets röster ekar i bakgrunden. Detta är den första svenska översättningen av Hogg.

Samuel R. Delany (f. 1942) växte upp på övervåningen till faderns begravningsbyrå i Harlem, New York. Svart, homosexuell och dyslektisk har han skrivit en rad bästsäljande science fiction-romaner, bland annat Dhalgren och Nova, och är verksam som professor i litteratur och kreativt skrivande.


Utdrag ur boken:

”Dom kallar mej Hogg, som i ’hog’ – galt, eftersom en galt bor i skit. Jag tvättar mej inte. och när jag blir hungrig äter jag mitt eget snor. Jag har haft på mej dom här kläderna sen i vintras. Jag tar sällan ens ut pitten när jag ska pissa, om det inte är i nån horas ansikte. Eller en kuksugare som du. [...]
”Jag har mask, grabben – haft sen jag var liten. Men jag vill inte bli av med dom för jag gillar att dom får mitt rövhål att klia.” Han klappade sig på magen. ”Jag måste dricka en hel del öl och äta en hel del pizza och pommes frites för att hålla magen såhär och alla dom små jävlarna mätta. Jag har en hårig röv jag jävlar vad det kan skorpa sej därnere. Men jag tror bara inte på att torka när jag har en sjuk liten jävel som du som kan äta den ren. Vad tycker du om det, va?” Han skrattade.Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hogg :


Salamis 2011-03-22 16:50
Oväntat bra kombination av provocerande inhumant beteende, underhållning och spänning
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hogg


  Köp boken som film på cdon: