bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Pop och pappa klär på sig
Liknande böcker:
Eurovision i bokform
 J. Goldstein
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Valet är ditt
 C. Wahlden
Who-ology
 C. Scott
Praktisk harmonilära o..
 S. Ingelf
Alfred Nobel : den oly..
 B. Fredrikson
Stjärnor på musikhimlen
 L. Tilling
Hur du blir Parisisk v..
 A. Berest
Kompa på gitarr II
 T. Allander
Kompa på gitarr
 T. Allander

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag älskar den pojken

 
Författare: Bosse Löthén
Genre: Fakta
Ämnesord: musik, kärlek, ungdom, punk
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186783233
 
Spänning:  4
Romantik:  2
Humor:  5
Lärorik:  6
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


1976. Bosse Löthén är 12 år. Hemma är det tufft. I skolan är han en udda fågel, glåpord och slagsmål är hans vardag. En dag lär han känna en man, nästan dubbelt så gammal som Bosse, som har i princip alla punkplattor som finns! Han gör Bosse till trummis i ett av Sveriges första punkband och plötsligt kan drömmen om ett liv som rockstjärna bli sann! Vad ingen förstår är vilket pris Bosse får betala till sin vän.
Jag älskar den pojken är en gripande vittnesbörd om en utsatt pojkes försök att kryssa sig genom en tillvaro av alkoholism, mobbing. Det är också berättelsen om när punken kom till Stockholm, om drömmar och om modet att skita i konventionerna.
Bosse Löthén är musiker, låtskrivare, barnboksförfattare och var under många år radiopratare i P3 (Sveriges bästa enligt Steffo Törnqvist)

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag älskar den pojken :


kristina_s 2011-01-14 16:21
Recension av Bosse Löthéns bok Jag älskar den pojken

Boken är utgiven på Telegram bokförlag och innehåller 294 sidor.

Bosse Löthén är musiker, låtskrivare och var under många år radiopratare i P3. Han har även skrivit fyra barnböcker: Pop och hans pappa klär på sig (2002), Pop och mamma städar (2003), Mamma, pappa och jag (2004) och Tiger och Puma krigar (2006). Alla är utgivna på Rabén & Sjögren.

Handling: Berättelsen börjar 1976. Bosse Löthén är då tolv år gammal och han bor med sina föräldrar och en äldre bror i ett radhus i Bollmora, en förort till Stockholm. Han har det jobbigt både hemma och i skolan. Hemma är hans pappa alltid full och i skolan får han nästan jämt stryk.

Bosses äldre bror introducerar honom för J, en kille som är nästan dubbelt så gammal som Bosse. J har en egen lägenhet i centrala Stockholm och har massor av skivor och i stort sett alla punkskivor som finns. Bosse som älskar punk, blir alldeles lyrisk. J tar med honom till olika punkställen och han köper skivor och punkkläder till Bosse på en Second handbutik. J bjuder på god mat och glass och Bosse tillbringar allt mer tid hos honom. Där slipper han sin alltid fulla pappa och sina plågoandar i skolan.

J lovar Bosse att han ska hjälpa honom att bli en av Sveriges bästa punktrummisar. Han fixar med instrument och andra tillbehör som behövs för att kunna spela på någon ungdomsgård eller liknande. De bildar bandet Skabb 1977. Men Bosse får betala ett högt pris för den hjälpen J ger honom, och vad det är vågar han inte berätta för någon.

Boken är skriven i jagform och i presens. Något som jag tycker ger lite extra styrka i texten. Det här är en sann historia och den innehåller många avsnitt som är jobbiga att läsa. Jag blir väldigt arg på både J och skolan som Bosse går i. Skolpersonalen som inte låtsas se hur Bosse blir behandlad och på J för det han utsätter en tolvårig pojke för. Bosse Löthén har lämnat ut sig helt i denna berättelse och han har skrivit boken på ett strålande sätt. De korta kapitlen slutade alltid på ett sådant sätt att det bara vara att vända blad och fortsätta läsa. En riktig sträckläsarbok som jag läste under en natt, när sömnen inte ville infinna sig.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2011-01-14 (02)
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag älskar den pojken


  Köp boken som film på cdon: