bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Praktisk harmonilära o..
 S. Ingelf
Stjärnor på musikhimlen
 L. Tilling
Kompa på gitarr II
 T. Allander
Kompa på gitarr
 T. Allander
Korsets färger bära
 T. Kjäll
Jag minns mitt 40-tal
 B. Egerbladh
1001 album du måste hö..
 R. Dimery
Jamaica - Sverige : tu..
 K. Lönner
Mysteries of Stockholm..
 M. Stugart
Koltrasten som trodde..
 A. Mildner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEurovision i bokform

 
Författare: Jack Goldstein
Genre: Fakta
Ämnesord: , musik
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Eurovision i bokform :


ErikJohansson 2019-05-16 23:48
Det är inte bara oförglömliga låtar som har kommit av den svenska Melodifestivalen och den stora Eurovision Song Contest. Det har släppts mängder med böcker. Den här enorma musiktävlingen har på sitt eget sätt revolutionerat musikindustrin i Europa. Flera författare har försökt att beskriva den stora tävlingen, både genom att samla roliga fakta och rikta in sig på specifika artister och upplagor. 
 
Två roliga faktaböcker
 
Det är den där tiden på året då radiostationer spelar schlager eller schlagerinspirerad musik. Det är nu som musikdokumentärer börjar att sändas på teve och inte minst visas förberedelserna inför tävlingarna, som i år arrangeras av Israel i Tel Aviv. I år är det Nederländerna som är förhandsfavoriter att vinna, vilket oddsen visar på https://www.betfair.se/exchange/plus/special-bets/market/1.150883218. Sverige ligger också bra till med John Lundviks låt Too late for love. Om han vinner skulle de bli Sveriges sjunde vinst och kommer då att dela förstaplatsen med Irland med flest vinster. 
  
I boken 101 Amazing Facts About The Eurovision Song Contest, skriven av Jack Goldstein och Frankie Taylor 2013, får läsaren på ett snabbt och roligt sätt lära sig 101 olika fakta om tävlingen. Vilka länder har till exempel fått noll poäng och vilket år var det hela fyra bidrag som vann? Boken finns som e-bok på https://www.storytel.com/se/sv/books/36006-101-Amazing-Facts-About-The-Eurovision-Song-Contest, som är en digital boktjänst med både e-böcker, ljudböcker och podcasts.
 
Den som vill ha ännu mer ingående information om den längst körande musiktävlingen ska läsa Eurovision Song Contest: Rekordboken, som är skriven av John Kennedy O’Connor 2015 och som släpptes i samband med att tävlingen firade 60 år. Författaren har flera gånger ställt upp som expertkommentator för de brittiska sändningarna och han delar med sig av insiderinformation som aldrig tidigare har lyfts fram. I boken kan du läsa om alltifrån poängrekord, antal låtar och kuriosa runt artisterna. ABBA kammade till exempel hem Sveriges första vinst 1974 med låten Waterloo, vilken sedan sålde i sex miljoner exemplar. 
 
Mer om ABBA
 
För många är ABBA det ultimata Eurovision-bandet. Även om det är 45 år sedan låten Waterloo kom kan de flesta nynna på både den engelska och svenska versionen. De är den mest framgångsrika gruppen som har ställt upp i tävlingen och det är Sveriges genom tidernas största musikexport. De två före detta paren, bestående av Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus samt Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad, satte sin prägel på världen både med sin musik och sin stil fram till dess att bandet splittrades 1983. 2018 återförenades de och två nya låtar hoppas släppas efter sommaren, har Benny berättat för https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/a/oRrkrK/abba-benny-darfor-drojer-nya-latarna

Det finns otaliga böcker om gruppens framgångar. ABBA The Backstage stories, skriven av Ingmarie Halling och Carl Magnus Palm, skildrar gruppens tidiga historia genom dagboksanteckningar och backstage-foton. För mer bilder finns ABBA: The Photo Book av Jan Gradvall, Petter Karlsson, Bengt Wanselius och Jeppe Wikström. Den som vill läsa den hittills mest ingående biografin ska läsa ABBA: Bright Lights Dark Shadows av Carl Magnus Palm från 2014. 
 
Det finns många fler böcker att läsa om Eurovision och dess artister. Läsarna ska inte bli förvånade om de får hundratals, till och med tusentals, förslag på titlar när de söker på nätet och hos bokhandlare.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Eurovision i bokform


  Köp boken som film på cdon: