bokrecensioner boktips

Babar och jultomten

Originaltitel: Babar et le père Noël
Författare: Jean de Brunhoff
Genre: Barnbok
Ämnesord: , julen, babar
Utgivningsår: 1936
ISBN: 9789129665741


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Zéphir, Arthur, Pom, Flora och Alexander skriver ett brev till jultomten. De vill att han ska komma till Elefantlandet och dela ut julklappar! De väntar och väntar på svar från tomten, men det kommer aldrig något! Då bestämmer sig Babar för att ge sig av och leta efter jultomten. Som följeslagare får han hunden Duck.

Efter många strapatser hittar Babar till slut jultomten där han bor i sitt underjordiska slott djupt inne i skogen. Jultomten är trött av allt tomtearbete, och då föreslår Babar att han ska komma till Elefantlandet och vila upp sig! Det gör han, men när julen närmar sig måste han tillbaka till sig. Men innan han far ger han Babar en förtrollad jultomtedräkt. Gissa om det blir en lyckad jul för barnen i Elefantlandet!


Utdrag ur boken:

En dag säger Jultomten till Babar:
”Tack käre vän för allt som du har gjort för mig. Nu är det snart jul och jag måste resa hem, för att dela ut julklappar till människobarnen. Men jag har inte glömt mitt löfte till de små elefantbarnen. Vet du vad jag har i den här säcken? Jo, en riktig jultomtedräkt i din storlek. En förtrollad dräkt, som gör att du kan flyga omkring i luften, och en korg som alltid är full med leksaker. Du får vara jultomte i mitt ställe här i Elefantlandet. Jag lovar att komma tillbaka hit, när jag är färdig hos människorna, och ha med en vacker julgran till dina barn.”


Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Babar och jultomten :
2020-11-21 08:57
Babar är en bekant från tidigare lässtunder. Och precis som förra gången händer det en hel del spännande. Den här gången närmar det sig jul. Alla elefantbarnen önskar att jultomten även kommer till dem och har med sig julklappar precis som när han besöker människorna. Babar gör en resa för att träffa Jultomten. Hur ska han annars veta att elefantbarnen finns?
Betyg 5
Liknande böcker:
Jul i stora skogen
 U. Stark
Jultröjan
 C. Heikkilä
Nalla och Björn firar jul
 K. Lindström
Tomtejul
 C. Hansen
Julbarnet
 R. Lagercrantz
Pappa Panovs stora dag
 L. Tolstoj
Jul i stallet
 A. Lindgren
God Jul, Vilma!
 C. Lidbeck