boksidan     
Boganmeldelse | Søg bøger | Tilføj en ny bog | Top | | Tilmeld dig |
  Log ind

Samme Forfatter:
Asyl
Der findes et sær..
En plads i solen
Hedebølge
Livstid
Nedtælling
Nobels testamente
Noras bog
Paradiset
Prime Time
Røde ulv
Sort hvid
Relaterede bøger
Paper Towns
 J. Green
En konges død
 B. Cornwell
Det brændende land
 B. Cornwell
Sværdsang
 B. Cornwell
Nordens herrer
 B. Cornwell
Den danske rytter
 B. Cornwell
Stillidsen
 D. Tartt
Wolf Hall : roman
 H. Mantel
Gladiatoren
 S. Scarrow
Levende og døde i..
 H. Nesser

Forelskede sig til et mareridt  anmeldelse

 
Forfatter: Liza Marklund
genre: Roman
ISBN: 9788755724297
 

Maria Eriksson er dæknavnet på den kvinde, midt i tyverne, der kontaktede Liza Marklund for at fortælle sin grusomme beretning.
Hun forelsker sig i den charmerende, opmærksomme mand med de intense mørke øjne, forlover sig, føder datteren Emma - og føres af manden ind i et mareridt af mishandling, terror og mordforsøg.
Beretningen er blevet en skræmmende thriller fra et idyllisk forstadskvarter. Og en skildring af myndighedernes fallit i en overlevelseskamp, der endte med at Maria Eriksson, datteren og hendes senere ægtefælle under ny identitet måtte emigrere.

Gennemsnit: 3,91 (108 Score)

  » Skriv din egen anmeldelse af Forelskede sig til et mareridt «
Rate:
Tilmeld dig for at få bogen anbefalinger baseret på dine vurderinger og undgå reklamer.
Boganmeldelser Forelskede sig til et mareridt :


lillamy 2003-10-17 11:44
Lizas bästa bok tycker jag och den skiljer sig även åt till dom andra böckerna som handlar om reportern Annika Bengtzon. Det här är en sann historia, även om när man läser den skulle önska att det inte var det. Det är en bok som man får mycket tankar av, hur kan någonting så hemskt hända i sverige.
Score 5

Verisimilitude 2003-10-26 18:18
En av de få böckerna som jag sträckläst (den och Berts dagbok tror jag). Jag var så inne i boken så när jag var tvungen att gå och mjölk (jag måste ha mjölk i te och te måste jag ha när jag läser under lång tid), så letade jag efter den personen som förföljde mej, men jag kom på att det inte var mej någon förföljde utan karaktären i boken.
Score 5

Leda 2003-11-03 12:21
En sann berättelse, och en mycket hemsk sådan. Boken har varit mycket omtalad i media, inte bara för sitt innehåll, utan också för att det är Liza Marklund som skrivit den. Personligen tycker jag att Marklund skriver dålig prosa, men hon har i "Gömda" fått hjälp med skrivandet och det märks tydligt.

Spännande som en roman - skrämmande hur det faktiskt kan pågå idag, i Sverige. Sedan boken skrevs har paret måst flytta från världsdel till världsdel och har det fortfarande svårt.
Score 4

Natalya 2003-11-25 18:40
Angelägen och spännande bok som visar på en verklighet man skulle önska inte fanns, men som är livsviktig att veta om. Vardagligt språk som jag tycker funkar alldeles utmärkt i den här typen av böcker och när Liza Marklund använder det. Det viktiga flytet finns åtminstone där även om det kanske inte är något litterärt mästerverk.
Score 4

Hille 2003-12-09 10:05
Skrämmande och verklig!
Angelägen och tankevärd!
En skrämmande historia när kulturer krockar.
Dock inget litterärt mästerverk!
Score 4

Skriv din egen anmeldelse af Forelskede sig til et mareridt 


-->