bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Ödehuset
 E. Johansson
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSol o Nova - Den försvunna månen…

 
Författare: Emil Carlsson
Genre: Ungdom
Ämnesord: barn, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789197895903
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En regnig dag sitter Nova vid fönstret och dagdrömmer.
Plötsligt skiner solen genom en smal reva i de mörkgrå molnen. Från ingenstans uppenbarar sig en glad liten flicka i parken utanför Novas fönster.
Den märkliga, rödklädda flickan lämnar något i parken och det är början på ett fantastiskt äventyr.
Nova får komma upp på besök till sin busiga och charmiga skyddsängel som heter Sol. Till en början kan ingen av flickorna förstå hur en livs levande flicka från jorden kan få komma upp och besöka himlen. Men när månen försvinner från himlen och en brevduva kommer med ett brev utan text, sätter en spännande resa igång som överträffar Novas vildaste fantasier.

Berättelsen är i två delar.
Bok 1 Den försvunna månen...
Bok 2 ...i måntjuvens spår

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sol o Nova - Den försvunna månen… :


Anders_Widars 2010-10-10 18:36
Böckerna är helt otroliga. Har aldrig hört talas om författaren tidigare, men jag gillar att böckerna är så beskrivande. Vartenda kapitel är som en egen berättelse, men boken har ändå en röd tråd som trollbinder. Hoppas det kommer fler. Favoriten i boken är paddan. Min äldsta håller på och läser första delen nu, och vill knappt lägga ner boken.

SivÅkers 2010-10-10 19:18
Mycket välskriven fantasybok. Den fantastiska värld man kommer in i är en blandning mellan Hogwarts, Alice i Underlandet och Astrid Lindgren böckerna. Spännande att få följa flickan som kommer upp till sin skyddsängel på besök. Klart annorlunda action-hjältinna. Läste boken högt eftersom min yngsta tjej också ville lyssna och vi fick många skratt och en hel del gåshudrysningar. Första gången någonsin som jag fått ungarna i säng i tid:) Äventyren som tjejerna och paddan och alla dom andra är med om är ifrån en helt annan värld där bara fantasin verkar sätta gränsenra.

Richrush 2010-10-10 20:30
Ååh, en sådan underbar bok! Ja, vad ska man säga? Helt enkelt en äckligt bra bok, som man inte kan sluta läsa. Sol är min nya idol.
Betyg 5

DanneH 2010-10-11 09:23
Toppenböcker! Hoppas de blir en film av dem.

ElinW 2010-10-11 09:51
Jättebra böcker som fångar både barn och vuxna. Äventyren är helt fantastiska med både spänning, komik och klurighet, och har man väl börjat läsa vill man inte sluta. Hoppas verkligen på fler böcker av författaren framöver.

Robin.nr.1 2010-10-12 15:17
Mycket fängslande bok. Författaren skriver mycket visuellt och det känns som om man ser allt framför sig. Man rycks med i historien direkt. Skönt att huvudpersonerna inte är så mesiga som i många andra böcker.
Har bara läst den första delen, men hoppas att andra delen är lika bra.

Ruteress 2010-11-02 16:41
Har precis läst färdigt båda böckerna! Min mormor köpte dom eftersom hon gillade omslagen. Blev stormförtjust i böckerna. Så otroligt häftigt att man får glimta in i himlen (utan att det är massa religöst tjafs). Skyddsängels Sol har så skön stil. När flickan Nova väl kommit upp till Sols moln (som är rena drömstället) så drar det ena äventyret efter det andra igång. Huvudpersonerna får tag på ett konstigt brev och måste följa alla ledtrådarna för att hitta måntjuven. Humorn är precis som i Shrekfilmerna, den passar både vuxna och barn. Paddan Buffo är helt galen. Favoritkapitlet är helt klart när dom kommer till slottet med dom stora trädgårdarna som är helt fyllda med saker man kan leka med.

MartinE 2010-11-12 17:52
Böckerna om Sol och Nova bjuder på en spännande resa där läsaren tillsammans med den nioåriga Nova sveps med på en upptäcktfärd i en förtrollad värld, med Novas busiga skyddsängel Sol som guide. Tillsammans utgör de kärnan i en liten grupp vänner som snart berikas med den färgstarka och pompösa paddan Herr Buffo och en alltid lika sötsugen humla vid namn Bombuzz.

Äventyret tar sin början på Sols moln där varken Sol eller Nova förstår varför Nova har tillåts att komma på besök i himmelen. Inom kort visar det sig dock att Nova inte hamnat där av en slump; någonting är fel med natthimlen!

De nyfunna vännerna ger sig av på en spännande resa för att finna en lösning på mysteriet. Deras väg kantas av ständiga äventyr, det ena mer fantastikt än det andra. Inte helt sällan vållas dessa av den högtfärdiga men genuint godhjärtade Herr Buffo, en padda som sällan står med två fötter på jorden.

Historien präglas hela tiden av den värme, trygghet och glädje som vänskap ger och visar att allting är möjligt om man bara vågar tro på sig själv och sina vänner.

Det välplanerade upplägg gör att böckerna lämpar sig väl för såväl barn som själva börjat läsa som för högläsning och innehållet bjuder på underhållning för både vuxna som barn.

Det känns roligt att ha varit en av de första att upptäcka Emil Carlsson, författaren till böckerna, en stigande stjärna på författarhimlen som jag hoppas att vi snart får se mer av i bokhandeln.KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sol o Nova - Den försvunna månen…


  Köp boken som film på cdon: