bokrecensioner boktips

Överenskommelser

Författare: Simona Ahrenstedt
Genre: Historisk roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789173516587


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.
Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.
Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth
Medelbetyg: 4,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Överenskommelser :
2010-09-20 23:10
Recension av Simona Ahrenstedts bok Överenskommelser

Boken är utgiven på Damm Förlag och innehåller 382 sidor.
Simona Ahrenstedt är legitimerad psykolog och arbetar som kbt-terapeut. Hon bor med man och barn utanför Stockholm. Överenskommelser är hennes debutroman.

Handling: Berättelsen börjar på Stockholms Opera år 1880 och slutar den 18 december 1882. På nyårsaftonskvällen visas den stora succén Aida på Operan. Huvudkaraktären, den föräldralösa fröken Beatrice Löwenström är där tillsammans med sin farbror Wilhelm Löwenstöm och hans familj, som hon numera bor hos. Faster Harriet är sjuklig och farbror Wilhelm arbetar jämt. Kusinen Sofia och Beatrice trivs bra tillsammans och umgås en hel del. Sofias bror Edvard däremot är en något märklig ung man.

På Operan träffar Beatrice för första gången den tjusiga, utåtriktade norrmannen Seth Hammerstaal. Hon blir förtjust i honom och Seth känner sig dragen till den rödhåriga fröken Beatrice. Hon är ingen direkt skönhet, stor näsa och stora fräknar. Men det finns ändå något som gör att hon väcker intresse hos Seth.

Efter kvällen på Operan, råkar de träffa på varandra på flera festliga tillställningar, och tillslut inleder de ett passionerat förhållande. Men på grund av en obehaglig överenskommelse och misstro på varandras kärlek, blir deras förälskelse mer en hatkärlek. Ingen av dem vågar säga rakt ut hur det ligger till med de äkta känslorna. Deras vägar skiljs åt på ett trist sätt och frågan är: Kommer de att träffas och hitta tillbaka till varandra igen? Eller är deras känslor för varandra borta för alltid?


Jag brukar egentligen inte läsa kärleksromaner, men blev ändå väldigt nyfiken på Simona Ahrenstedts bok Överenskommelser, efter att den fått så många fina omdömen. Så när författaren själv frågade mig om jag ville läsa och recensera den kunde jag inte säga nej. Och det ångrar jag inte. Bara omslaget är så underbart vackert. Boken är också så otroligt vackert och roligt skriven. Jag tycker nog att Simona Ahrenstedt är en av Sveriges nya ordmästare. Hon kan verkligen formulera sig. Det kändes mer som att sitta i en biosalong än att läsa en bok. Beskrivningarna av karaktärerna, miljöerna och kläderna är helt fantastiska. Jag kan inte annat än hålla med mina kollegor som kommenterat boken på omslagets insida. Läs Simona Ahrenstedsts bok och lägg hennes namn på minnet. För här är Sveriges nästa stora författarnamn. En helt underbar bok som bör läsas.

Betyg 5/5 Kristina Simar
Betyg 5
2011-03-05 15:53
Även jag tycker att Överenskommelser var en riktigt bra bok. Den var romantisk och ganska spännande, men rolig tyckte jag nog inte att den var. Själv älskar jag romantiska romaner och den här boken var definiationen av en romantisk roman. Den var väldigt bra, men trots det var den sämre än jag trodde att den skulle vara. Det beror nog på alla lysande recensioner den har fått, så lyssna inte på mina något negativa tankar om den. Alla som gillar romantiska romaner tycker jag ska läsa denna och även alla som inte gillar romantiska romaner. För den var inte töntig, så läs den!
Betyg 5
2011-04-01 14:48
Jag var väldigt tveksam till denna bok. Mycket beror på att det på baksidan av boken står "Sveriges nya Jane Austen! Läs, läs läs!" av Camilla Björkman, Cosmopolitan. Jag vill inte ha någon "ny" Jane Austen utan är väldigt nöjd med den riktiga Jane Austen. Men eftersom jag rekommenderades till att läsa den gav jag Överenskommelser en chans och blev inte besviken. Boken är spännande, rolig, romantisk, hemsk och sorlig. Simona Ahrnstedt är inte Jane Austen men hon skriver en riktigt bra bok ändå!
Betyg 4
2011-04-28 15:02
I mina ögon slår den här boken Jane Eyre, även om jag gillar den boken också. För den är nog den bästa boken jag har läst, någonsin. Den går in i djupet på en, man känner med karaktärerna och kan relatera på dem på ett sätt som får dem att få liv.
Betyg 5
2012-06-19 09:25
Helt fantastisk! Vissa stunder av boken ville jag skrika åt orättvisan, gråta av sorg, banka skiten ur någon och samtidigt var den så vacker. Helt klart den mest romantiska boken jag läst, och dessutom en av de bästa böcker jag någonsin läst. Jag kunde inte släppa den, det var inte så att jag inte ville lägga ifrån den, jag bara kunde inte, så fort jag la ifrån den kändes mitt hjärta tomt för jag behövde veta vad som hände härnäst. En till sån här bok tack!
Betyg 5
2013-08-08 18:06
Mycket romantiskt och ganska spännande och engagerande historia. Personbeskrivningarna är intressanta och boken är mycket underhållande men jag tycker det är en aning banalt det kan jag inte förneka.
Betyg 4
2013-12-19 13:05
I början var jag överförtjust i romanen. A. är en skicklig författare. Efterhand blir handlingen så överdriven, skurkarna är nattsvart ondsinta, mycket pengar och lyxkonsumtion, missförstånden som hålller handlingen igång är löjliga. Erotiken var skildrad ur mannens synvinkel, bah,. Läs Diana Gabaldons skildring av Jamie som jämförelse. Romanen De betvingade som hon skrev sedan är mycket bättre.
Betyg 2
2014-02-24 03:12
Det är nu åtta månader sedan jag läste den här boken, men den finns ändå fortfarande i mina tankar. Jag har till och med skrivit en uppsats på tre A4-sidor om den! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga annars, som inte någon redan har sagt.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Överenskommelser
Liknande böcker:
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck
Ryska dockor
 M. Hall Kelly
Kirke
 M. Miller
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken