bokrecensioner boktips

För bra för att dö

Författare: Christina Whaldén
Genre: Ungdom
ISBN: 9789129671810


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Stella lever sitt liv om nätterna, i skydd av mörkret. Hon har sina råttor och sin dator. Hon tror att hon väger mer än tre siffror, men hon vill inte ställa sig på vågen för att få veta. I skolan härskar drottning Alva och hennes hov. De har smulat sönder Stella under lång tid, sakta malt ner henne. Men så händer något avgörande, i duschen efter gympan precis innan påsklovet.

Stella bestämmer sig för att göra allvar av det som hon har tänkt på en längre tid. Ta bort sig själv. Försvinna. Glida ut genom dörren. Ta livet av sig. På nätet träffar hon Joel, som också vill dö men av helt andra skäl. De två bestämmer sig för att bilda en självmordspakt. Joel säger att han vet ett hemligt ställe som är bra att dö på.

Vi får följa deras väg inåt mörkret tills något oväntat händer.

Utdrag ur boken:
''Hon sätter pekfingret och långfingret mot tinningen.

Låtsas trycka av.

Pang, du är död.''

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av För bra för att dö :
2010-09-05 17:29
Bra bok som absolut är vard att läsa, man kanske lär sig ett annat sätt att se på andra människor då.
Betyg 4
2022-01-14 08:11
Stella bor tillsammans med sin mamma i utkanten av ett mindre samhälle. Hon är i 16-17 årsåldern och kraftigt överviktig. Hon tröstäter och är uppe sent om nätterna. Skolan avskyr hon. Där trakasseras hon dagligen, av främst "Drottning" Alva och hennes hov andra mobbare. Hon hånas, blir filmad i duschen och utsatt för det ena skrämmande övergreppet efter det andra när Alva och de andra flickorna börjar röra vid Stellas kropp. Väl hemma ser hon sedan att Alva lagt ut hennes nakna kropp på internet. På en internetsida får hon kontakt med en ung man som visar sig gå i en parallellklass, Joel. Han lider svårt av de trakasserier han får utstå hemifrån av sin styvfar och alkoholiserade mamma. Tillsammans bestämmer sig de båda ungdomarna för att ingå en självmordspakt. Kan någon i deras närhet rädda dem?
Jag läser ytterst sällan ungdomslitteratur. Men jag är riktigt glad för att jag läste den här viktiga boken, även om den var ytterst svår att ta sig igenom. Drygt enbart 170 sidor lång, men de övergrepp som Stella blir utsatt för dagligen i skolan är rent av vidrigt att läsa om. Samtidigt är boken hoppingivande och rekommenderas att läsas av mig till den tilltänkta åldersgruppen, men även föräldrar till ungdomar kan nog också lära sig en hel del av att läsa den.
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till För bra för att dö
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 L. Martin
Feberdrömmar
 D. Hoh
Elakt spel
 R. Klein
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Spöket på Holroyd Hill
 B. Seabrooke
Mika
 A. Stivell
Vår vän Mica
 A. Falk
Kati i Amerika
 A. Lindgren
Stenansiktets hemlighet
 P. A. Whitney
Samma Författare: