bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Konsten att fylla trettio
Min legendariska flickvän
Liknande böcker:
Snöstjärnor
 M. Cedervall
I hemlighet
 B. Plain
Brutna ben och brustna..
 M. Ernestam
Budbärarinnan
 K. Janouch
Den stora passionen
 M. Mackey
Den japanske älskaren
 I. Allende
På vänstra stranden
 A. Sundbeck Klav
Underbara Maj
 C. Karlsson
Hjärtat stannar sist
 M. Atwood
En brasiliansk, med svans
 E. Rosengren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKonsten att vara ungkarl

 
Författare: Mike Gayle
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789197878708
 
Spänning:  5
Romantik:  6
Humor:  7
Lärorik:  6
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


George och Joan Bachelor är stolta (om än kanske aningens besvikna) föräldrar till tre vuxna män vars liv inte riktigt ser ut som de hade önskat ...

För trots att de har sina föräldrars fyrtioåriga äktenskap som förebild visar de tre bröderna Bachelor inga som helst tecken på att stadga sig. Storebror Adam dejtar bara väldigt glamorösa partytjejer, som definitivt inte är typen man gifter sig med. Luke har visserligen friat till sin flickvän men hans förflutna sätter käppar i hjulen. Minstingen i familjen, Russell, är kär i en tjej som han aldrig någonsin kan få.

Och när pappa George bara någon månad innan bröllopsdagen tillkännager att han har beslutat sig för att lämna föräldrahemmet för att försöka sig på ungkarlslivet ställs allt på sin spets.

Inte nog med att de måste försöka reda upp sina egna liv, nu måste bröderna reda upp sina föräldrars liv också ... eller riskera att förlora det enda de alltid har kunnat räkna med.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Konsten att vara ungkarl :


kristina_s 2010-08-29 22:04
Recension av Mike Gayles Konsten att vara ungkarl

Boken är utgiven på Basil förlag och innehåller 355 sidor.

Mike Gayle är en brittisk författare och journalist. Han är född på 1970-talet, vilket han menar var ett fantastiskt decennium som han varmt rekommenderar. Han har skrivit för tidningar som FHM och Sunday Times Style, Guardian och Girl Talk (den senare är Storbritanniens populäraste tidning för tjejer i nioårsåldern).
Han har åtta bästsäljande romaner bakom sig varav två tidigare kommit ut på svenska; Konsten att fylla trettio och Min legendariska flickvän.

Handling: George och Joan Bachelor har tre söner som de är stlolta över, men nu är de alla vuxna och ingen av dem verkar vilja stadga sig. George och Joan har varit gifta i snart fyrtio år i ett synes lyckligt äktenskap. Men någon månad innan deras bröllopsdag beslutar sig George för att lämna Joan. En sen kväll när den äldste sonen Adam kommer hem tillsammans med en tjej efter en kväll på krogen, upptäcker att sin pappa som ligger på hans soffa och sover. Pappa George berättar att han lämnat Joan för att leva ett ungkarlsliv. Han får bo hos hemma hos Adam tillsvidare.

Sönerna tycker inte om den nya situationen och åker hem till deras mamma för att få klarhet i vad som hänt. Mamman vill inte gärna prata om det, men säger att det är hon som slängt ut George. Av vilken anledning vill hon dock inte berätta.

Äldsta sonen Adam dejtar bara glamorösa partytjejer som man inte gifter sig med. Mellanbrodern Luke har friat till sin flickvän Cassie, men han har ett stort problem från sitt föregående äktenskap som gör att han och Cassie inte kan komma överens om en för Cassie väldigt viktig sak i sitt liv. Därför separerar de även om Cassie älskar Luke, men eftersom Luke vägrar ge med sig i denna sak anser inte Cassie att de kan leva tillsammans. Yngste sonen Russel är bästa vän med Angie, de träffas ofta, men Russel är kär i en annan tjej som han vet att han aldrig kan få. Till slut utvecklas Russels och Angies vänskap till kärlek och Russel och de verkar lyckliga.
Hur kommer det att sluta för familjen Bachelor? Blir alla lyckliga till slut eller låter det bara så.

Ett härligt familjedrama om tre söner som har svårt med kärleken. Föräldrarnas äktenskap tycks inte heller vara så lyckligt som alla trott. Författare Mike Gyle har lyckats skriva detta familjedrama med glimten i ögat och han beskriver personer och miljöer på ett bra sätt. Även om handlingen egentligen är ganska tragisk, så har han fått det till en ganska lättsam och trevlig bok.

Betyg 3/5 Kristina Simar

Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Konsten att vara ungkarl


  Köp boken som film på cdon: