bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
I döden dina män
Mr Chance - FN:s förfa..
Liknande böcker:
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKvinnan utan egenskaper

 
Författare: Niklas Ekdal
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning, vetenskap, ungdom
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789137134918
 
Spänning:  8
Romantik:  3
Humor:  2
Lärorik:  7
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En ung pojke i Skåne utsätts för ett fruktansvärt övergrepp. Femtio år senare är han ett psykiskt vrak och bearbetar det förflutna genom att skriva noveller. Hans psykiater My Bring är den enda som får läsa de märkliga berättelserna. Finns det någon sanning bakom dem eller är det bara fantasier i en sjuk mans hjärna?

När patienten blir mördad, och Mys tonårsdotter samtidigt försvinner i Oxford, dras hon in i en medicinsk mardröm från det förflutna. Tillsammans med sin närmaste väninna, polisen Johanna Tott, tvingas hon konfrontera krafter som har både vetenskapen, staten och kapitalet på sin sida.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kvinnan utan egenskaper :


kristina_s 2010-08-18 13:55
Recension av Niklas Ekdals bok Kvinnan utan egenskaper

Boken är utgiven på Forum förlag och innehåller 424 sidor.

Niklas Ekdal är förre detta politisk chefredaktör på Dagens Nyheter och programledare i Axess television. Han har också varit chef för ledaravdelningen på Expressen och arbetat som analytiker på försvarsstabens säkerhetsavdelning och som FN-officer i Libanon och Saudiarabien. Niklas bor med sambo och tre barn på Södermalm i Stockholm. Tillsammans med Petter Karlsson skrev Niklas boken Historiens 100 viktiga svenskar. Kvinnan utan egenskaper är andra boken om Johanna Tott som vi lärde känna i bästsäljaren I döden dina män.

Handling: På 1950-talet i Skåne utsätts en pojke för ett fruktansvärt övergrepp. Han blir svårt psykiskt sjuk efter det, och när han blir vuxen bearbetar han övergreppet med att skriva noveller om det. Alla noveller handlar om samma sorts övergrepp, men miljöerna är olika. Hans psykiater My Bring är den enda som får läsa hans noveller. Är novellernas handling sanna? Eller bara sjuka fantasier?
När Mys dotter Juni försvinner från sin skola i Oxford i England, åker hon dit tillsammans med sin fostersyster, polisen Johanna Tott. När de inte hittar Juni under den helgen de är där, åker My hem igen, medan

Johanna stannar kvar för att fortsätta leta efter Juni.
När My Bring kommer hem får hon beskedet att hennes patient blivit mördad. My tar kontakt med polisen, men de tror att det är ett vanligt rånmord och vill inte lägga något större vikt vid mordet. My däremot tror att det beror på övergreppet och hon börjar en utredning på egen hand. Hon kommer in på obehagliga forskningar som gjordes från 1950-talet fram till 1970-talet.

I England fortsätter Johanna Tott att leta efter Juni. Hon tar hjälp av Journalisten Kalle Holm. Letandet efter Juni tar henne till Uruguay och ett företag som heter Oxmed. Ska Juni återfinnas? Och kommer psykpatientens mördare att hittas?
Boken är en fiktiv berättelse, men baserad på verkliga historiska händelser.

En enormt spännande och välskriven roman, som innehåller allt: övergrepp, mord, missbruk och försvinnande. Vissa delar av boken är så spännande att pulsen ökar med spänningen och det går bara inte att sluta läsa. Niklas Ekdal kan gestalta och skriver på ett personligt och underhållande sätt. Jag har aldrig läst något av honom förut, men efter denna bok kommer jag att ha koll på hans nästa utgivning. För den boken vill jag inte missa.

Betyg 4/5 Kristina Simar
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kvinnan utan egenskaper


  Köp boken som film på cdon: