bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Borstalpojken
 B. Behan
Bang om Bang
 B. Alving
Gustav Vasa En furste..
 O. Larsson
Stockholms blodbad
 D. Harrison
Nödrop: När krisen kommer
 L. Knutson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerABBA - The Story

 
Författare: Carl Magnus Palm
Genre: Biografi
Ämnesord: musik, historia, kultur
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9146219218
 
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Första ABBA-biografin på svenska

Trots att det har gått 25 år sedan ABBA splittrades är de lika aktuella och populära i dag. Sommaren 2008 har filmversionen av Mamma Mia! premiär och 2009 öppnar ABBA-museet i Stockholm. Vad ligger bakom detta fenomen?! ABBA

The Story är berättelsen om hur Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid lyckades med det som ingen annan svensk popgrupp gjort förut: att erövra en hel värld och bli en av de största skivsäljarna någonsin. Författaren Carl Magnus Palm berättar om det som hände under resans gång. Bland annat hur de båda kärleksparen i ABBA träffades och gifte sig -- bara för att skiljas medan gruppen fortfarande stod på topp och hur gruppens ekonomiska framgångar ledde till oförsiktiga investeringar.

Carl Magnus Palm (född 1965) har under de senaste 15 åren publicerat flera böcker om gruppen på engelska och ett bildverk på svenska. Han är världens främste expert på gruppen och arbetar bland annat som konsult åt skivbolaget Polar Music.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av ABBA - The Story :


Dina.Tiger 2010-08-06 19:21
Oj!
Detta är den första biografin jag har läst, och hade därför ingen aning om vad jag skulle förvänta mig av den här. Jag fick ABBA - The Story i födelsedagspresent, och eftersom jag har haft en ABBA-period för några år sedan såg jag fram emot att sluka biografin.
Jag tror att den här biografin är så bra som en biografi om gruppen skulle kunnat bli - inte bara en genomdragning av alla de medverkandes livsöden, utan också en kritisk skildring - författaren är oerhört insatt och vågar dessutom ta ställning. Anledningen till "Oj!"-et i början av recensionen syftar på att jag tidigare läst lite ur en engelsk ABBA-biografi som börjar med: "The story of the Swedish group ABBA begun by winning the Eurovision Song Contest in the year 1974 with the song Waterloo..." Denna biografi var betydligt mer faktafylld, så när jag väl kom till Eurovisionsschlagerfinalen hade jag en tung bunt lästa sidor bakom mig.
Jag vet inte om jag är så mycket för biografier, men den här var mycket intressant - med förutsättning att man är ett ABBA-fan förstås.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till ABBA - The Story


  Köp boken som film på cdon: