bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bamse och luringarna f..
Bamse och Tutelutt
Ett värmeljus i din sk..
Jag ser dig
Jävla Lucia
Mitt liv som apa
Mitt liv som monster
Susanne och den lilla..
Så sjukt kär
så sjukt kär
Trasig
Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSom trolleri

 
Författare: Mårten Melin
Genre: Ungdom
Ämnesord: ungdom, vännskap
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789129672541
 
Spänning:  5
Romantik:  2
Humor:  5
Lärorik:  2
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mårten Melins nya bok är spännande, humoristisk, romantisk och omskakande!
Vem är killen på bryggan? Han är söt men konstig - smutsig och liksom lite borta. Mona blir som besatt. Var bor han? Vad vill han? Hur kan han ha en sån makt över henne? Det känns som om hon skulle göra vad som helst för att vara nära honom ... Brännade kärleksberättelse med övernaturliga inslag.

Medelbetyg: 4,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Som trolleri :


kristina_s 2010-08-04 17:12
Recension av Mårten Melins bok Som trolleri.

Boken är utgiven på Rabén & Sjögren och innehåller 205 sidor. Detta är en ungdomsbok.

Mårten Melin är född 9 december 1972 i Huddinge utanför Stockholm, han är barnboksförfattare. Mårten debuterade 2003 med poesibilderboken Mera glass i däcken.
Han fick Malmö stads kulturstipendium 2003, Region Skånes kulturstipendium 2005 och Hans Petersonstipendium 2008.

Handling: Det är sommarlov och Mona är på landet tillsammans med sin pappa. Hennes pappa jobbar med politik och är ofta borta. Mona får därför klara sig själv många gånger.
Mona går ner till bryggan och där upptäcker hon en kille som hon aldrig sett förut. Hans ögon är gnistrande gröna och Mona tycker att de är vackra. Hon tycker även att killen är väldigt söt, men han verkar lite konstig och smutsig, han verkar även lite ”bakom” – hänger inte med i det Mona säger. Ingen mobiltelefon har han heller. Märkligt! Rädd för vatten verkar han också vara, men Mona blir ändå som besatt av honom. Vem är han? Var bor han? Killen dyker ofta upp där Mona är, bara sådär, han kommer från ingenstans. Mona känner även att han har stor makt över henne och att hon hela tiden vill vara nära honom.

De börjar prata med varandra lite försiktigt och killen säger att han heter Mikael. Han visar henne en koja i skogen, där han brukar hålla till. Det blir nu deras mötesplats. En dag kommer Monas bästis Nathaly på besök och hon är väldigt nyfiken på Mikael. De stöter på Mikael vid bryggan och Nathaly ropar att de ska hoppa i vattnet. Mona känner ingen lust och Mikael vill som vanligt inte bada. Nathaly kommer upp från vattnet och försöker att dra mer Mikaels byxor och kallar honom för fegis. Mikael blir arg, men båda tjejerna hinner se att Mikael har någon utväxt bak i ryggen, innan han springer in i skogen.

Tjejerna går hem till Mona och Nathaly vill gå och lägga sig. På morgonen när Mona vaknar är Nathaly försvunnen. Monas pappa berättar att hon var tvungen att åka hem. När inte Mikael dyker upp på flera dagar, går Mona in i skogen för att leta reda på hans koja. Han finns inte där, men Mona somnar och när hon vaknar på morgonen ser hon en tjej med svans utanför kojan. Tjejen säger att hon är Mikaels syster och att de i själva verket är troll. Det var alltså Mikaels svans som tjejerna sett.

Senare dyker Mikael upp och han berättar för Mona att de inte bör ses mer. För om människor umgås med troll glömmer de successivt bort sitt liv som människa, de struntar att tvätta sig, glömmer bort sina vänner och till sist sina föräldrar. Om en människa går över den planka som går över en älv i skogen, så glömmer de bort allt de upplevt i sitt människoliv och blir ett troll, något som Mikael inte vill att Mona ska göra. Men så när Monas pappa berättar att han inte hinner åka på den resa han lovat henne, ja då springer Mona rakt ut i skogen.

Jag vill nog kalla denna bok för en trevlig sann-sagoberättelse, eftersom Mona och de flesta är riktiga människor, medan bara Mikael och hans syster är troll. Det är Mikael som vågar sig ut i det verkliga livet. Jag tycker att den var så härligt och medryckande skrivet. Historien kändes så verklig och det var inga konstigheter att Mikael var ett troll. Man anar ingenting förrän händelsen när Nathaly drar ner Mikaels byxor. En riktigt bra barn- och ungdomsbok för barn i 11-12 års- åldern. Köp den gärna till någon läslus, så får du säkert lite tid att läsa din bok i lugn och ro.

Betyg 4/5 Kristina Simar

Betyg 4

hannajonsson99 2011-02-28 08:51
Mona är i sin sommarstuga med sin pappa. En dag när hon ska gå ner och bada så sitter det en pojke på bryggan. Han säger att han heter mikael. Mona blir kär i mikael men det säger hon inte. Men hon blir lite tveksam när han äter sniglar.

Boken var jättebra och spännande. Jag tycker att den här författaren beskriver känslorna hos de här båda människorna bra.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Som trolleri


  Köp boken som film på cdon: