bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Himlen kan vänta
 L. Gray
Fristen
 P. Levi
Inte bara applåder
 L. Björnstrand
Trådrullen
 S. Olin
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Bilder
 I. Bergman
this is my life
 C. Lindarw
Street Cat Bob
 J. Bowen
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHellfire - The Jerry Lee Lewis Story

 
Författare: Nick Tosches
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, musik, religion, kultur
Utgivningsår: 1982
ISBN: 9789186369200
 
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jerry Lee Lewis dramatiska och förtärande liv är det mest sägenomspunna i rockhistorien. Han föddes i Louisiana, in i en släkt märkt av stort mod och ännu större galenskap. Under hela sitt liv har han slitits mellan pingströrelsens stränge gud och alkoholens, drogernas och rock´n´rollens djävul. Hans musikaliska bana började redan som fjortonåring då han framträdde nätterna igenom på sjaskiga klubbar. Vid tjugoett års ålder blev han en av rock´n´rollens största stjärnor med låtar som "Whole Lotta Shakin' Goin' On" och "Great Balls of Fire". Men karriären lades snabbt i ruiner, när det blev känt att Jerry Lee gift sig med sin trettonåriga syssling. En skandal som har förföljt honom mer eller mindre hela livet. Under de kommande tjugo åren skulle Jerry Lee - som vanligt okuvlig och vild - resa sig ur askan, den här gången som countrystjärna, för att sedan återigen förlora allt till sina egna, inre demoner.

Hellfire - berättelsen om Jerry Lee Lewis är en djärv resa in i en rocklegends innersta, in i själva rockmusikens själ. Det är en stormande och fängslande biografi som hyllades världen över när den gavs ut första gången och idag betraktas den som en amerikansk klassiker.

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hellfire - The Jerry Lee Lewis Story :


Daniel_Target 2010-08-02 15:09
Det är en biografi, såklart. Men jag förväntar mig mer än upprepningar på vad som gjordes, när och kanske hur. Författaren Tosches försöker dra religionsskildringar men inget som riktigt sitter. Gillar man Jerry Lee Lewis eller är intresserad av honom, läs den. Annars som mig, skippa den.
Betyg 2

bonadea 2017-01-17 10:46
Jag tyckte det var intressant att få inblick i livet bland fattiga vita i den amerikanska sädern under 30 talet och frammåt. Mycket besatthet i Gud, Heliga Anden och att prata i tungor. Jag är inte fan av Jerry Lee Lewis har tidigare knappt vetat något om honom men trots det tyckte jag boken var intressan, synd att den inte var tjockare.
Så jag rekomenderar den som en helt ok bok som kan fånga ens intresse
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hellfire - The Jerry Lee Lewis Story


  Köp boken som film på cdon: