bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Södra Oran
 I. Eberhardt
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
The Economics of Casin..
 D. Walker
Who-ology
 C. Scott
Factfulness
 H. Rosling
Scener från hjärtat
 M. Ernman
Serietidningsreklam
 J. Wilhelmsson
Hallucinationer
 O. Sacks
Levande litteratur Frå..
 T. Zetterholm
Time Travel: A History
 J. Gleick

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkit i mössan

 
Författare: Åsa Erlandson
Genre: Fakta
Ämnesord: humor, kultur, myter
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789185535675
 
Spänning:  4
Romantik:  1
Humor:  8
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Alla föräldrar rullar runt i en torktumlare av myter och missförstånd kring sina barn. Vandringssägner som har valsat runt i 100 år, mormors gamla sanningar och nya myter sprids av böcker, föräldratidningar, släkt och vänner. Och vi älskar att sprida dem vidare. Skit i mössan synar 59 vanliga myter under lupp. Med hjälp av experter och vetenskapliga rön får vi reda på hur de uppstod och hur det ligger till.

Läs den vare sig du vill stilla din nyfikenhet, är orolig över något som du har hört eller bara vill elda på nästa middagsdiskussion. Boken är skriven av journalisten Åsa Erlandson, illustrationer av Eva Thimgren.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skit i mössan :


kristina_s 2010-07-22 12:36
Recension av Åsa Erlandsons bok Skit i mössan
Boken är utgiven av kalla Kulors förlag och innehåller 131 sidor + källförteckning.

Åsa Erlandson är reporter på tidningen Vårdfokus. Hon är mångårig journalist med ett förflutet på bland annat Aftonbladet och Dagens Medicin. Åsa Erlandson tilldelades 2009 journalistpriset ”Med barnets ögon” för bästa reportage som på ett populärvetenskapligt sätt skildrar barnets utveckling.
Eva Thimgren är illustratör. Bland hennes uppdragsgivare finns bland annat tidningar, förlag och reklambyråer.
Skit i mössan är medicinskt faktagranskad av Lars-Olof Hensjö, medicinsk chef på Sjukvårdsrådgivningen SVR AB.

Handling: En smårolig och intressant bok om myter. Många känns igen, en del tror jag många tror på och en del är okända för mig.
Boken innehåller sex kapitel och börjar med myter kring graviditet och förlossning, där det till exempel tas upp att man kan se på den gravida kvinnans mage vad det är för kön, och hur man själv kan sätta igång förlossningen. Efter det kapitlet handlar nästa om barn och föräldrar. Vilka barn som blir smartare än andra, och hur man tror att löss sprids.

Boken handlar också om olika former av smittokällor och medicin, klassiker som att morötter förbättrar synen och att man får mask i magen av att äta snö. I kapitlet om vandringssägner tar boken upp hur lätt barn kan kidnappas i ett köpcentrum och om en kvinna som blev gravid efter att ha badat i en pool. Den tar även upp frågan: ska barn sitta framåtvända eller bakåtvända i sin barnvagn. Detta är bara en bråkdel av alla sägner som boken tar upp.

En riktigt rolig och underhållande bok om myter. Själv känner jag igen många av dem som jag fick höra som liten. Ett exempel som nog många känner igen är denna om hur farligt det är att bada i sjön när man precis hade ätit mat på stranden. Författaren har lyckats med att skriva myterna på härligt och lättsamt sätt. Man rycks med och kommer själv på flera myter. En bra bok att läsa högt ur och diskutera med familjen om. Intressant att låta den äldre kontra den yngre generationens reaktioner. Har de kanske hört samma myter? Eva Thimgren har illustrerat på ett ypperligt sätt. Teckningarna är så roliga. En underhållande bok för alla åldrar.

Betyg 4/5 Kristina Simar lektör/bokrecensent

Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skit i mössan


  Köp boken som film på cdon: