bokrecensioner boktips

Tågresan

Författare: Diane Hoh
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 1994
ISBN: 9132135548


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är trettioen elever från Parker High som ska följa med på den årliga skolresan från Chicago till västkusten. Trettio elevar som fortfarande är vid liv. Och så en som omkommit i en olycka strax före avresan.

Hannah och hennes vänner har sett fram emot den flera dygn långa resan ända tills de går ombord på tåget och upptäcker kistan som står i bagagevagnen. För i kistan ligger Grodan, som nyss dött i en förfärlig bilolycka. Grodan, den nya killen i deras skola som ingen av dem tyckte om. En udda och mycket otrevlig person som alltid var utanför-ja, nästan mobbad. Nu gör han sin allra sista resa, påväg hem till sina föräldrar i San Fransisco. Alla har de dåligt samvete över gur de behandlade honom. Och nu värkar han vara ute efter att hämnas...

Utdrag ur boken:
Det alla stirrade på var en klarröd sjal, som snotts till ett rep och virats så hårt runt halsen på Lolly att hennes runda, alldagliga ansikte snabbt blev lila och ögonen, som vildsint stirrade i desperation, verkade vara påväg att tränga ut ur sina hålor. Hon klöste ursinnigt i den färgglada snaran, men förgäves. Hon öppnade och slöt munnen i förtvivlande försök att få luft i lungorna. Som en fisk på torra land, tänkte Hannah bedövat. Lolly Slocum var på väg att kvävas till döds.
Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tågresan :
2010-07-21 13:28
Den var jätte bra! Hannah och hennes klass ska åka på klassresa till västkusten. Alla är vid liv förutom en kille som kallades Grodan. Alla hade varit taskiga mot Grodan och hade därför dåligt samvete, han omkom i en trafikolycka. De förväntar sig en rolig resa men har fel, Grodans lik-kista är ombord på tåget, en tjej stryps av ett rött band och vem låser in Hannah i lik-kistan? Försöker Grodan hämnas...?
Betyg 5
2022-04-07 21:44
Det här var mig då en verklig överraskning! Aldrig att jag trodde att den här ungdomsrysaren skulle vara så spännande och engagerande. Någon utsätter Hannah och hennes vänner för det ena skrämmande mordförsöket efter det andra ombord på det tåg som ska ta klassen till San Francisco. Vem är det som terroriserar dem? Och kan de stoppa individen innan han eller hon faktiskt lyckas mörda någon av dem?
Riktigt spännande, mysig, tankeväckande och med en riktig liten tvist på slutet. Jag ser verkligen fram emot att få läsa fler ungdomsrysare av Diane Hoh och hoppas att de ska vara lika bra som den här. Jag kan varmt rekommendera den här boken och tycker att den passar oss vuxna såväl gammelkärringar som gammelgubbar lika bra som till tonåringar!
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tågresan
Liknande böcker:
Mittvatten
 A. Dahl
Nu dör vi
 S. Flodén
Nu dör vi
 S. Flodén
Livet skiljer oss åt
 H. Mattsson
München
 R. Harris
Hämndens väg
 J. Higgins
En gnista i mörkret
 S. Willingham
Olyckshändelse
 A. Bodelsen
Förloraren tar allt
 K. Genberg