bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Gustav Vasa En furste..
 O. Larsson
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKampen för rätten till sin barndom

 
Författare: Jonathan Riddarstål
Genre: Biografi
Ämnesord: politik, psykologi, kärlek, framtid, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789163309
 
Spänning:  9
Romantik:  5
Humor:  4
Lärorik:  9
Sorglig:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


”Han kommer inte att bli något och kommer troligen få problem med droger och hamna i fängelse.”Orden kom från en man och en kvinna som berövade en ung människa rätten till sin egen barndom.

Ord som kom för att man vilje dölja sina egna misstag och göra sina ord värre för att kunna påverka andra dömande instanser. Denna bok handlar om en kille som har haft en fruktansvärd uppväxt som få människor kommer i närheten av eller kommer att få ta del av.

Boken handlar om en kille som redan när han föddes var dömd till ett odrägligt liv men inte på grund av honom själv, utan på grund av hans föräldrar och myndigheter. Att ett oskyldigt barn blir offer är inte så ovanligt utan det ovanliga här är att detta barn har en gripande historia att berätta för sin omvärld. Historien har tagit över 15 år att sätta på papper och den flyger förbi den lille pojkens ansikte var dag. I varje andetag finns smärtan kvar och denna bok är hans sätt att berätta den hemska sanningen.

En sanning som är hemsk att berätta där läsaren kommer att få ta del av svek av de som skall skydda barnet till varje pris. De sociala myndigheternas sätt att hantera barns bästa, konsekvenserna av deras beslut. Boken tar även upp den hemska sanningen om vad som egentligen hände i skolorna bakom lärarnas ryggar.

Läsaren till denna bok kommer att få en sanning som pojken själv upplever. Allt från att bli övergiven till att bli förnedrad.

Mobbing, pennalism, våldtäkter och allmän kränkning blev vardag i denna pojkens liv.

Boken vill få upp läsarens ögon och sinne till vad som egentligen har hänt pojken men framför allt vad som händer än i dag, just nu, och runt omkring oss.

Ingen kommer att skyddas i denna bok, där den svenska regeringen bland annat utpekas som indirekt medskyldiga till ett ambassadörsmord. Vuxna som förnedrar barn som de hade som uppgift att behandla och skydda. Poliser som sätter handbojor på små barn och mycket mera.

Läsaren kommer inte att gå oberörd av den lille pojkens historia. Den lille pojken som utsatts för allt det ni läser om i denna bok blir i dag hotad till livet för att han berättar sin historia vidare. Pojken orkar inte längre hålla tyst.

Den lille pojken är jag!!!

Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kampen för rätten till sin barndom :


sweangel 2010-06-28 10:39
Efter 30 sidor kom tårarna, efter 70 sidor fick jag släppa boken för att andas...
man kan inte slita sig, man vänder blad efter blad...den är tung och stark men otroligt bra skriven.
När jag läser sista orden " Det är nu jag börjar mitt liv" faller en tår från min kind...

Jonathan skall ha en enorm eloge för allt arbete och all styrka som ligger bakom detta mästervärk.
Jag kommer att ha med hans bok länge i tankarna och jag känner igen mig själv
och vet mycket hur han har känt och upplevt i din barndom, smärtan och sveket följer oss i ett livslångt kapitel.
Jag kan aldrig förlåta, jag kan aldrig glömma...men jag kan överleva!
Betyg 5

J 2012-05-19 00:14
Denna bok bör läsas av alla – en påminnelse om att kämpa för varje barn, att alla beslut gällande ett barn ska grundas på genuin kärlek. Det är ett budskap som måste spridas!

Det har nu gått ett halvt år sedan jag läste denna bok, men inte en dag utan att den finns i mina tankar. Det tog tre svåra kvällar för mig att ta mig igenom boken, med andnöd och känslan av att kräkas som gång på gång tog över. Det gör så ont i mitt hjärta, att den oskyldige pojken med glass i hand på bokens omslag inte bara blev utan ett tryggt hem som barn, utan dessutom tvingad in i ännu värre, fruktansvärda förhållanden under sin uppväxt. Pojken som förtjänade all kärlek som nånsin existerat. En bok kan bara rymma vad den rymmer, och med sorg tvingas jag inse att denna bok rymmer långt ifrån alla hemska timmar, dagar… Den är tung, och du kommer inte lämnas oberörd - men du måste läsa den.

Med värme i hjärtat inser jag att denna pojke, som redan som ung verkar ha varit så klok och stark i själen, utan tvekan måste ha vuxit upp till att bli en sund, stark, stolt, varm och kärleksfull man. En man som jag önskar slapp bära på fruktansvärda minnen. All min kärlek går till författaren, jag beundrar hans mod. Efter 19 år, tre månader och 12 dagars början på livet, hoppas jag så starkt att hans liv för alltid får fyllas av glädje. Nu bär han rätten till sitt liv - all min kärlek!!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kampen för rätten till sin barndom


  Köp boken som film på cdon: