bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
inlåst
Påtaglig risk att skada
Självtäkt
Liknande böcker:
Kallt stål
 M. Kelly
Ulv i fårakläder
 L. H Staaf
De bedårande lögnerskorna
 H. Stjernström
Död på kredit
 M. Yorke
Kyssar & Döden
 M. Björk
Blodsband
 I. Hedström
The Drop
 D. Lehane
Aldrig glömma
 B. Peruzzi
Ingen lämnas kvar
 D. Öhrlund
Kärlek börjar med mord
 M. Willander

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDömd på förhand

 
Författare: Tove Klackenberg
Genre: Deckare
Ämnesord: psykologi, spänning, juridik
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789150112498
 
Spänning:  8
Romantik:  4
Humor:  3
Lärorik:  6
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Monika Larssons högsta önskan är att bli domare, och en lyckad tingstjänstgöring kan betyda allt för karriären. När hon hamnar på den lilla tingsrätten i Marviken verkar det till en början vara en beskedlig småstad där tiden nästan tycks stå stilla. Men Monikas nya arbetsplats visar sig koka av intriger, trakasserier och nedtystade konflikter. När en av ortens advokater dör genom hängning blir allt värre. Gruppen på den lilla tingsrätten glider sakta mot katastrofens rand och Monika märker att hon är på väg att dras med i fallet. Och samtidigt har hon en mystisk känsla av att hon går i ett upptrampat spår, att en annan Monika Larsson redan varit där och väckt ont blod

Dömd på förhand är en överraskande spänningsroman där inget är vad det verkar, där vardagen visar sig vara fylld av hemligheter och skräck.

Dömd på förhand är fristående från Tove Klackenbergs tidigare böcker, kriminalromanerna Påtaglig risk för skada, Självtäkt och Inlåst. Påtaglig risk att skada belönades med Deckarakademins debutantpris.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dömd på förhand :


kristina_s 2010-06-23 18:06
Recension av Tove Klackenbergs bok Dömd på förhand
Boken är utgiven 2009 på Alfabeta pocket och innehåller 237 sidor.

Tove Klackenberg är född 1956 och uppvuxen i Stockholm, men numera är hon bosatt i Värmland. Hon har arbetat inom kriminalvården och socialtjänsten som åklagare i Karlstad. Numera arbetar hon som domare i Värmlands tingsrätt i Karlstad. Tove Klackenberg har tidigare utgivit: Påtaglig risk för skada (2002), Själtäkt (2004) och Inlåst (2007)

Handling: Efter sin juridiska examen får Monika Larsson en tingstjänstgöring i Marviken, en tjänstgöring som kan ge henne sin högsta dröm – att bli domare. Glad och förväntansfull kommer hon till sin nya arbetsplats, men allt är inte så bra som Monika förväntat sig. Arbetsplatsen visar sig bära på hemligheter, intriger, trakasserier och nedtystade konflikter. Monikas chef, lagmannen Gösta Modigh, en man i 60-årsåldern, verkar vara mer intresserad av att ha gemensamma fester med mycket alkohol än att arbeta seriöst med juridiken.

En av ortens kända advokater hittas en dag död, vissa tror att det kan vara själmord, men en ung man blir fälld för mord på honom på svaga grunder. Vad är det som försiggår i Marviken? Och vem är den andra Monika Larsson som arbetat där för några år sedan?

Dömd på förhand är en otroligt spännande psykologisk roman. Tove Klackenberg kan verkligen konsten att berätta och gestalta karaktärerna och miljöerna på ett förträffligt sätt. Det var inga svårigheter att känna obehag inför vissa karaktärer, medan vissa var svåra att bedöma om de var seriösa eller inte. Jag sträckläste boken, den var så spännande rakt igenom. Först i slutet kom sanningen fram. En riktigt bara bok som jag rekommenderar varmt.

Betyg 4/5 Kristina Simar lektör/bokrecensent
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dömd på förhand


  Köp boken som film på cdon: