bokrecensioner boktips

Frost

Originaltitel: Shiver
Författare: Maggie Stiefvater
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789132157424


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I flera år har Grace iakttagit vargarna i skogen bakom huset där hon bor. Speciellt en gulögd vargs närvaro får henne att rysa, en obehaglig känsla hon trots allt inte vill vara utan.
Samtidigt lever Sam två liv: På vintern i den frusna skogen tillsammans med de andra vargarna och hela tiden medveten om den orädda flickan som han obönhörligt dras till. Och under några få dyrbara sommarmånader som människa innan vintern och kylan tvingar honom att förvandlas igen.

En dag träffar Grace en pojke med gula ögon och som tar andan ur henne. Det bara måste vara hennes varg. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa annars riskerar han att förlora inte bara sig själv utan även Grace för alltid.


Utdrag ur boken:
"Sedan öppnade jag ögonen och här fanns bara Grace och jag - ingenting annat någonstans, bara Grace och jag, hon som pressade ihop läpparna som för att behålla min kyss inom sig, och jag som höll ögonblicket i händerna som en skör liten fågel."


Medelbetyg: 4,08 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Frost :
2010-04-13 16:55
Den här boken är helt klart en av dom bästa jag läst.
Den liknar twilight-serien men är samtidigt helt annorlunda. Jag föll för huvudpersonerna Sam och Grace på en gång.
så jävla läsvärd bok!
Betyg 5
2010-05-25 11:21
Riktigt bra bok! jag bara älskar Sam! Absolut läsvärd!
Betyg 5
2010-07-15 22:38
Det tog tid att komma in i den från början. Låg o dammade på bordet någon veckan innan jag tog tag i saken att iaf försöka läsa klart den. Och sen helt plötsligt blev jag helt upprymd av känslor. Glad och spänd i hela kroppen. Den är så djup! Och sen visade det sig att det tydligen var den finaste bok jag läst. En oförglömlig saga.
Betyg 5
2010-10-07 01:54
Jag tyckte den här boken var väldigt seg och trög att komma igenom från början. Jag tror det tog mig 3 månader innan jag var igenom första halvan av boken men efter det gick det snabbt. Det är en fin historia men jag tyckte språket var lite löjligt emellanåt och jag tror att det hade blivit bättre om jag läst den på engelska.

Det här är första boken i en planerad triologi. Den andra boken kommer ut 2010 och den sista är planerad till 2011. Vi får väl se om jag tar tag och läser i dem också men det brukar bli så när man väl har läst en bok och lärt känna karaktärerna.
Betyg 3
2010-11-06 18:04
BÄSTA BOKEN JAG HAR LÄST !

Jag bara älskar karatärerna <3 nästan att jag blev kär i sam själv :D
Och jag grät ! Jag har bara gråtit åt tre böcker i hela mitt liv
Absolut läsvärd
Betyg 5
2010-11-17 03:04
Tja först och främst detta är en Twilight kopia. Eller tja betydligt sämre en Twilight men man märker tydligt vars hon fått sin inspration så jag kommer jämnföra dem. Denna bok lyckas inte med att fånga Twilight känslarn, de gick fram alldeles för fort. De börjar med att Grace har en extrem varg-fetish efter att vargarna nästan dödat henne när hon var liten (?!?!) varg-fetishen känns lite väl pressat och överdrivet. Visst nå är de överdrivet i Twilight med, men det är ju betydligt mindre pressat att vara smått besatt av en äckligt snygg kille än en varg eller hur (en varg som dessutom nästan dödat henne när hon var liten)? . Och när hon träffar Sam som människa för första gången så kastar de sej i armarna på varandra på en gång. Twilight tar de långsamt och de gör boken betydligt mer spännande, laddat och de gör Edward mycket mer spännade.

Fast om du älskar Twilight så borde du nog gilla denna. Visst boken var okej men inget märsterverk. Extremt bra uppläsare till ljudboken dock!
Betyg 3
2011-03-22 16:02
Riktigt bra bok! En av dom bästa jag läst!
Betyg 5
2011-07-23 14:30
Ja alltså, jag hade inte jättehöga förväntningar på den här boken för hela den kändes så wannabe twilight, men min kompis rekommenderade den och jag tänkte ge den en chans. De första 200 sidorna var inte mer än "okej" alltså var de läsbara, men inget man vil läsa om. Specellt de första 200 sidorna var lite wannabe twilight och jag kände ingen riktig kärlek mellan Grace och Sam, allt kändes som att det gick för fort. Men sedan blev det lite bättre när Jack och Isabel blev inblandade och jag blev till och med tårögd i slutet. Den var helt klar läsvärd.
Betyg 4
2011-09-01 15:44
Åh, så bra så bra!! Bort med mesiga twilight-varulvar och mera varulvar som faktiskt dör efter ett tag och som är coola!! Jag älskar grace och Sam.
Betyg 5
2011-12-23 19:31
Denna bok var så seg och tråkig, att jag orkade ens inte läsa klart den. Inte värd att lägga sin tid på.
Betyg 1
2018-03-25 07:01
Frost har stora likheter med Twililght böckerna t om språket påminde om varandra. Jag tyckte den var läsvärd, inte drn bästa men absolut inte dålig. Gillar man övernaturliga väsen så borde man även fängslas av Frost.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Frost
Liknande böcker:
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Stenänglar
 K. Ohlsson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödsmärkt
 L. Martin
Feberdrömmar
 D. Hoh
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Stenansiktets hemlighet
 P. A. Whitney