bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Föreningens tid
 L. Selander
Fruktans tid
 L. Selander
Svekens tid
 L. Selander
Karelen brinner
 G. Lindgren-Jansson
Avsked
 L. Brenden

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPride and Prejudice and Zombies: Now with Ultraviolent Zombie Mayhem!

 
Författare: Seth Grahame-Smith
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, mord, kärlek
Utgivningsår: 2009
ISBN: 1441816763
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 2,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Pride and Prejudice and Zombies: Now with Ultraviolent Zombie Mayhem! :


Freddi 2010-02-18 00:36
Elisabeth är en syster bland fem i en medelklassfamilj på den engelska landsbygden. Mamman är en hysterisk kvinna vars enda mål är att döttrarna ska gifta sig prestigefullt och sluta ödsla sin tid i dojon och slakta zombies. Fadern vill å andra sidan att de ska vara raka, ärliga, följa sitt hjärta och förädla sin färdighet i dödandets konst.
Till den lilla byn flyttar den rike Mr Bingley som Elisabeths mamma självklart vill att någon av hennes döttrar ska gifta sig med. Mr Bingleys gode vän Mr Darcy är också ett kap om än allmänt sedd som mycket otrevlig och tvär – dock mycket bevandrad i dödandets konst. Härmed startar en lång räcka med händelser där Elisabeths syster Jane tuttas ihop med Mr Bingley och Elisabeth med Mr Darcey – med korta avbrott av massiv slakt av odöda zombies. Och som titeln antyder sker en massa komplikationer och omvägar till kärleken då stolthet och fördom ställer sig i vägen samt våldsamma indicier där både människor och zombies stryker med så lemmar och blod yr.

När jag läste och recenserade "Pride and Prejudice" skrev jag att den var rörig, pratig, tråkig, tillkrånglad, ytlig och seg. Hade för många omständiga dialoger, oändligt ointressanta intriger och relationer som jag inte trodde på och inte brydde mig om.

"Pride and Prejudice and zombies" är i stort sett samma bok, bara med den skillnaden att Jane Austens sentida medförfattare Seth Grahame-Smith lagt till en rad våldsamma zombieslaktarscener, ett par slagsmålscener med ninjas samt massor av referenser till en värld i våldet på en epedemi som förvandlar smittade människor till zombies. Boken är fortfarande rörig, pratig och tillkrånglad. Dock inte lika tråkig och seg – och definitivt inte ytlig. Med zombietemat i bakgrunden blir det plötsligt förståeligt varför alla dessa ytliga relationer och göromål är så viktiga. Världen håller på att falla i bitar. Vardagen är bräcklig och hotas hela tiden av dödliga och förödande zombiatacker.
När man läser berättelser av överlevande efter förintelsen återkommer hela tiden episoder av ytliga vardagligheter. I getton och i koncentrationsläger. Undervisning av barnen fortsätter, giftermål genomförs, högtider firas. Människans behov av trygghet och sammanhang manifesteras i dessa ytliga vardagligheter.
Och plötsligt ser man varför detta är livsviktigt för människorna i "Pride and Prejudice and zombies".
Men det är fortfarande ingen rolig och bra bok. Lite roligare. Lite bättre. "Pride and Prejudice" gav jag en etta. Denna bok får en trea.

Ljudboken är inläst av Katherine Kellgren som läser på en överklassbrittiska som passar väl in i sammanhanget. Dock har hon en tendens, som allt för många har, att ge efter för lusten att gestalta. En karaktär som långsamt håller på att förvandlas till zombie får en ytterst irriterande och överdriven röst, som en nidbild av en förståndshandikappad. Och den elaka modern till Mr Darcey har en överklassbrittiska så överdriven att det bara blir outhärdligt jobbigt att lyssna på. Men detta är överlag ändå en godkänd inläsning.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Pride and Prejudice and Zombies: Now with Ultraviolent Zombie Mayhem!


  Köp boken som film på cdon: