bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Svärmaren
Äppelkyrkogården
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Tolv timmar
 S. Wilding

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSvinajakten

 
Författare: Anna Bovaller
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789113021133
 
Spänning:  4
Romantik:  1
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 2,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Svinajakten :


sgs 2010-02-14 13:51
Första halvan av boken en ganska seg historia som mest går ut att beskriva en massa personers relationer med Sten Backman som just blivit arvtagare till en herrgård på Österlen. När han sedan dödas vid en jakt och huvudpersonen Petra Wester hotas blir boken spännande utan att beröra.

Betyg 2

kristina_s 2011-01-20 16:48
Recension av Anna Bovallers bok Svinajakten

Boken är utgiven på Nordstedts och innehåller 377 sidor.

Anna Bovaller är född 1963 i Trollhättan och jobbar som chefsjurist på LFV. Svinajakten är hennes debutroman. Där introducerar hon en ny spännande karaktär: Petra Wester som är advokat. Svinajakten är den första boken i en serie om Petra Wester.

Handling: Petra Wester är advokat i Stockholm, där hon bor med sin 16-åriga dotter Martina. Petra har även ett sommarhus på Österlen, dit hon gärna åker för att ta det lugnt när det varit alltför stressigt på jobbet.
En sommar blir Petra Wester kontaktad via telefonen av en gammal skolkamrat, Sten Backman. En rik affärsman vars far precis dött och han har ärvt det stora och österländska gården Hamra. Han vill att Petra ska komma ner till Österlen och att de ska träffas, men varför vill han inte svara på.

Sten sätter igång med nya planer för Hamra och den traditionsenliga jakten som sker varje år. Jakten ses inte med samma blida ögon av alla. Samtidigt som jakten sker samlas miljöaktivister på båda sidorna sundet och har en rad protestaktioner.

Sten blir vådaskjuten till döds under jaken och det är nu Petra Wester dras med i det hela. Hela Hamra och dess närområden blir involverade av händelsen. Alla känner sig otrygga och det händer flera dödsfall och försvinnande. Är det mord eller inte…

Efter att läst Anna Bovallers andra del Svärmaren som jag gav full pott, hade jag stora förhoppningar på denna. Men tyvärr blev jag otroligt besviken. Första halvan av boken handlade i stort sett bara om släktförvecklingar och jag tappade nästan läslusten. Sedan hände precis allt under de sista hundra sidorna. Då blev det lite för mycket av det goda. Den var långtråkigt skriven och innehöll alldeles för många småkaraktärer att hålla kontroll på. Tur så vet jag att Anna Bovaller kan bättre och då behöver jag inte sluta läsa hennes böcker efter denna, som jag säkert gjort om jag inte läst Svärmaren först.

Betyg 2/5 Kristina Simar 2011-01-18 (03) www.kristinasimarlektor.se
Betyg 2

verran 2014-02-02 20:12
När man kommit in i alla personer som tog ett bra tag så är boken riktigt bra.Tyvärr går upplösningen lite väl snabbt på slutet. Ska definitivt se om jag får tag på fler böcker av författaren.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Svinajakten


  Köp boken som film på cdon: