bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinna försvunnen
 T. Oljelund
Bruden i Newgate
 J. Dickson Carr
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRov

 
Originaltitel: Sacrifice
Författare: J.S. Bolton
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, historia, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789174230093
 
Spänning:  9
Romantik:  3
Humor:  2
Lärorik:  4
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tora Hamilton är en främling i sitt nya hem, de avlägsna och vindpinade Shetlandsöarna. När hon gräver i torvjorden på sin gård stöter hon på ett perfekt bevarat lik, kroppen av en ung kvinna. Vid första anblick flera hundra år gammal och bevarad i myren, intressant men inte ovanligt. Men snart upptäcks att kroppen inte varit begraven länge. Kvinnans hjärta har brutalt avlägsnats och hon dödades bara några dagar efter att hon fött barn. Eftersom Tora själv är förlossningsläkare blir hon besatt av vad som hänt kvinnan, och studerar folkbokföringen och forskar i de lokala sägnerna och upptäcker en koppling till en urgammal legend, och uppdagar en samling mörka hemligheter - hemligheter värda att mörda för.

Alla omkring henne försöker desperat hindra hennes efterforskningar. Är deras oro äkta? Kanske, för snart verkar det som om någon vill se Tora ute ur bilden för gott. Hon kan inte lita på någon, inte ens de som borde stå henne närmast.

"S. J. Bolton har förmodligen inte gjort sig populär bland invånarna på Shetlandsöarna med denna utmärkt sammansatta, intensivt spännande debutroman, om det inte är genom att ha ökat turismen. Rov är ungefär som en Stepfordfru som får Rosemarys baby tillsammans med The Wicker Man. Denna debut kommer att bli en välförtjänt bästsäljare ... ett mästerverk."
The Times


Utdrag ur boken:
"Det finns nätter
då vargarna är tysta
och bara månen ylar."
George Carlin


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rov :


kristina_s 2010-02-08 16:22
Recension av S.J Boltons Rov

(Detta är en recensionsbok från Telegram bokförlag)

Sharon J Bolton är född i Lancashire, England, men bor numera i närheten av Oxford med sin man och son. Hon är från början skådespelare och dansare, och har dessutom en magisterexamen i ekonomi. Boken Rov är inspirerad av hennes stora intresse för traditionella brittiska sägner. Detta är hennes debutroman.

Handling: Tora ska begrava sin häst på sina ägor. När hon gräver i torvjorden på de avlägsna klippiga och vindpinade Shetlandsöarna upptäcker hon en perfekt bevarad kvinnokropp i jorden.
Tora inser att kvinnan inte kan ha legat där så länge, så något arkeologiskt fynd kan det inte röra sig om, något som annars är vanligt förekommande i trakterna.

Kvinnans hjärta har brutalt skurits ut, och hon har troligen dödads bara några dagar efter att hon fött barn.

Eftersom Tora själv är förlossningsläkare kan hon inte släppa tankarna på vad som kan ha hänt kvinnan och hennes barn.

Tora och hennes man Duncan är nyinflyttade till Shetlandsöarna. Duncan är född där och ville flytta tillbaka. Hans föräldrar bor också där. Tora själv har precis fått en tjänst på ett sjukhus i närheten.

Tora tar själv tag i vissa efterforskningar via nätet. Hon studerar folkbokföringen och forskar i de lokala sägnerna. Tora kommer på en hel samling av mörka hemligheter. Hemligheter som någon (några) till och med kan mörda för, det finns de som vill hindra henne från att forska om detta. Någon (några) vill få bort Tora för gott. Hon kan inte lita på någon, inte ens på hennes närmaste.

Detta var en av de bästa deckare jag läst på länge. Författaren skriver på ett fängslande och spännande sätt. Varje kapitel avslutas på ett sådant sätt att man bara måste fortsätta läsa. 444 sidor som i princip kunde sträckläsas. För mig blev det läsning långt in på småtimmarna. Spänningen stegras hela tiden. Det finns heller ingen chans att förutse vem (vilka) som är vän eller fiende. Inte förrän på de sista sidorna kan man känna sig säker. Hoppas att S.J Bolton snart skriver en ny bok som är lika spännande.

Deckarälskare - ni måste bara läsa denna!

Betyg 5/5 Kristina Simar lektör/bokrecensent
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rov


  Köp boken som film på cdon: