bokrecensioner boktips

Skuggor bakom oss

Originaltitel: The Piano teacher
Författare: Janice Y.K. Lee
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789146219699


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

År 1942 anländer engelsmannen Will Truesdale till Hongkong och hamnar huvudstupa i ett passionerat förhållande med den vackra eurasiska Trudy Liang, ett riktigt societetslejon. Under den japanska invasionen sänds Will till ett interneringsläger, där varje dag är en förtvivlad kamp för överlevnad. Trudy tvingas samtidigt att ingå en farlig allians med den ondskefulle chefen för det japanska gendarmeriet, som desperat försöker att lokalisera en ovärderlig kollektion av kinesisk konst.

Tio år senare kommer den nygifta Claire Pendleton till Hongkong och anställs av en kinesisk familj som pianolärare. Hon är naiv och uttråkad och hon fascineras av det glamorösa sociala livet. När hon möter Will dras hon omedelbart till honom, men medan deras affär blir allt mer intensiv upptäcker Claire att hans gåtfullhet döljer ett fruktansvärt förflutet. Då sedan länge begravda hemligheter kommer i dagen tvingas Claire inse att kärleken kan vara det pris man måste betala för att kunna gå vidare i livet.

Janice Y. K. Lee är född och uppvuxen i Hongkong och studerade vid Harvard. Hon har arbetat som redaktör bland annat för Elle. Skuggor bakom oss är hennes debutbok.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skuggor bakom oss :
2010-01-04 09:44
The Piano Teacher, 2009. Hygglig läsning. Plus för gripande skildringar från ett av japanerna ockuperat Hongkong och ett interneringsläger. Minus för en lam skildring av kärleksrelationerna. Jag förstod inte varför den slutade som den gjorde för Claire.
Betyg 3
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Lammet och stormbocken
 H. Linderholm
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne