bokrecensioner boktips

Som min egen skugga

Författare: Catherine MacPhail
Genre: Ungdom
Ämnesord: psykologi, spänning, ungdom
ISBN: 9789132147395


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Fay tycker att det är konstigt när kompisar och lärare börjar påstå att de har sett henne vid tillfällen när hon vet att hon varit någon helt annanstans. Men så börjar andra obehagliga saker hända: hon känner sig förföljd och iakttagen, hör dämpade fotsteg bakom sig och ser i ögonvrån hur någon med likadant blont hår som hon själv svänger runt hörnet eller försvinner in i en port eller inte är helt synlig för Fay. Eller är det bara som hon inbillar sig?

Hon lyckas hitta en förklaring till varje händelse - tills en dag när hennes mamma är övertygad om att hon tillbringt dagen med Fay ... fast Fay varit ensam och inte träffat någon på hela dagen.

Med växande panik försöker Fay förstå vad som händer. Är det någon som driver med henne? Har hon en okänd tvilling? Minnesförlust? En dubbelgångare? Finns det någon eller något som försöker ta över hennes liv? När alla tror att hon inbillar sig om ''den andra Fay'' blir hon tagen direkt till skolans kurator för att få hjälp.

Utdrag ur boken:
- Vad händer om jag inte slutar? frågade rösten efter en stunds väntan. Fay kände ingen den direkt, det var hennes egna röst. Hon slängde igen luren. Hur kunde hon höra sin egna röst i telefonen?
Medelbetyg: 4,17 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Som min egen skugga :
2009-11-07 20:54
När jag läste den kunde jag inte lägga ifrån mig den! Jag läste ut den på en dag. Jag ville klart veta hur det gick för henne. Men slutet var lite konstigt... man fick läsa det som om hon sa det till sin kompis. Men själva handlingen var jättebra :D
Faktiskt bland de bästa böckerna som jag har läst
Betyg 5
2009-12-03 17:46
Enligt min personliga åsikt så tycker jag att den är väldigt utdragen och ofta nämner samma sak fast i annorlunda form. Den är väldigt långsam och tråkigt i början men först i mitten av boken börjar spänningen stiga och det är just då man inte kan lämna ifrån sig boken. Men trots den långsamma början så är den väldigt bra och detaljerna (beskrivningen) är väldigt tydliga.
;)
Betyg 4
2010-01-01 11:11
Denna boken är super bra!! Jag läste ut den direkt för den var så bra så jag blev helt beroende!!<33

Fay tycker att det är konstigt när andra säger att dem har sett henne på platser där hon inte har varit. Alla påstår att hon hittar på så hon blir väldigt orolig. Det blir inte bättre att hennes MAMMA säger att hon umgåts med henne när hon inte har det! Hennes mamma måste ju känna igen henne!? Killen Fay har känt sedan hon var liten börjar hon få kontakt med igen och dem försöker luska ut vad som händer. Dem har stora roller i en teater så dem har en hemlig "kod" som dem säger till varandra när dem träffas, för att han ska veta att det är hon.
Betyg 4
2011-01-22 08:34
jag tycker att boken var jättebra den var så spännande även om jag inte direkt gillar böcker eller filmer där ingen tror på en så var den grymt bra men jag fattade inte sista meningen i epilogen
Betyg 5
2011-12-20 21:05
Dålig!
Jag tyckte inte inte alls om boken, den var bara konstig och jag förstod mig inte alls på slutet, varken före eller efter att jag läst om slutet några gånger. Jag förstod mig heller inte på huvudpersonen Fay som hela tiden ändrade känslor för personer. Dock var det en intressant story som bitvis var riktigt spännande men den skulle behövt lite mer förklaring och lite mer utfyllnad för att bli en bra bok.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Som min egen skugga
Liknande böcker:
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Stenänglar
 K. Ohlsson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödsmärkt
 L. Martin
Feberdrömmar
 D. Hoh
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Stenansiktets hemlighet
 P. A. Whitney
Samma Författare: