bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Hämnden
Liknande böcker:
Trollkarlarna
 M. Sanden
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
Kittys spökhistorier
 C. Keene
En stjärna för Megan
 A. Baillie
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Min hemliga tvilling
 K. Lundberg Hahn
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSom min egen skugga

 
Författare: Catherine MacPhail
Genre: Ungdom
Ämnesord: psykologi, spänning, ungdom
ISBN: 9789132147395
 
Spänning:  8
Romantik:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Fay tycker att det är konstigt när kompisar och lärare börjar påstå att de har sett henne vid tillfällen när hon vet att hon varit någon helt annanstans. Men så börjar andra obehagliga saker hända: hon känner sig förföljd och iakttagen, hör dämpade fotsteg bakom sig och ser i ögonvrån hur någon med likadant blont hår som hon själv svänger runt hörnet eller försvinner in i en port eller inte är helt synlig för Fay. Eller är det bara som hon inbillar sig?

Hon lyckas hitta en förklaring till varje händelse - tills en dag när hennes mamma är övertygad om att hon tillbringt dagen med Fay ... fast Fay varit ensam och inte träffat någon på hela dagen.

Med växande panik försöker Fay förstå vad som händer. Är det någon som driver med henne? Har hon en okänd tvilling? Minnesförlust? En dubbelgångare? Finns det någon eller något som försöker ta över hennes liv? När alla tror att hon inbillar sig om ''den andra Fay'' blir hon tagen direkt till skolans kurator för att få hjälp.

Utdrag ur boken:
- Vad händer om jag inte slutar? frågade rösten efter en stunds väntan. Fay kände ingen den direkt, det var hennes egna röst. Hon slängde igen luren. Hur kunde hon höra sin egna röst i telefonen?

Medelbetyg: 4,17 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Som min egen skugga :


emme 2009-11-07 20:54
När jag läste den kunde jag inte lägga ifrån mig den! Jag läste ut den på en dag. Jag ville klart veta hur det gick för henne. Men slutet var lite konstigt... man fick läsa det som om hon sa det till sin kompis. Men själva handlingen var jättebra :D
Faktiskt bland de bästa böckerna som jag har läst
Betyg 5

bloocci 2009-12-03 17:46
Enligt min personliga åsikt så tycker jag att den är väldigt utdragen och ofta nämner samma sak fast i annorlunda form. Den är väldigt långsam och tråkigt i början men först i mitten av boken börjar spänningen stiga och det är just då man inte kan lämna ifrån sig boken. Men trots den långsamma början så är den väldigt bra och detaljerna (beskrivningen) är väldigt tydliga.
;)
Betyg 4

dosma 2010-01-01 11:11
Denna boken är super bra!! Jag läste ut den direkt för den var så bra så jag blev helt beroende!!<33

Fay tycker att det är konstigt när andra säger att dem har sett henne på platser där hon inte har varit. Alla påstår att hon hittar på så hon blir väldigt orolig. Det blir inte bättre att hennes MAMMA säger att hon umgåts med henne när hon inte har det! Hennes mamma måste ju känna igen henne!? Killen Fay har känt sedan hon var liten börjar hon få kontakt med igen och dem försöker luska ut vad som händer. Dem har stora roller i en teater så dem har en hemlig "kod" som dem säger till varandra när dem träffas, för att han ska veta att det är hon.
Betyg 4

issa98 2011-01-22 08:34
jag tycker att boken var jättebra den var så spännande även om jag inte direkt gillar böcker eller filmer där ingen tror på en så var den grymt bra men jag fattade inte sista meningen i epilogen
Betyg 5

TusendelFörsent 2011-12-20 21:05
Dålig!
Jag tyckte inte inte alls om boken, den var bara konstig och jag förstod mig inte alls på slutet, varken före eller efter att jag läst om slutet några gånger. Jag förstod mig heller inte på huvudpersonen Fay som hela tiden ändrade känslor för personer. Dock var det en intressant story som bitvis var riktigt spännande men den skulle behövt lite mer förklaring och lite mer utfyllnad för att bli en bra bok.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Som min egen skugga


  Köp boken som film på cdon: