bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBrypunkt: Uppsala

 
Författare: Ulf Broberg Peter Lundström
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789185535484
 
Spänning:  8
Romantik:  1
Humor:  1
Lärorik:  6
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Brypunkt: Uppsala :


kristina_s 2009-10-15 13:25
Recension om ”Brytpunkt: Uppsala” av Ulf Broberg och Per Lundström

Ulf Broberg är författare och frilansjournalist med bakgrund från lokaradion och Sveriges radios sändningsledning. Han anlitas ofta som sakkunnig när det gäller svensk infrastruktur och ”blåljusorganisationer”. Ulf har stor insikt i arbetsvillkoren för svenska medier, räddningstjänst, akutsjukvård, polis m.m. han arbetar i sitt egna företag: Broberg Innovation.
Peter Lundström är kriminalpolis och författare. Han arbetar som kriminalkommissarie på Rikspolisstyrelsen efter en lång karriär inom polisen, från radiobilarna via olika operativa chefsbefattningar till utlandsuppdrag och rikskriminalen. Han har omfattande erfarenhet av och stor insikt i gränsöverskridande grov kriminalitet och dess framfart i Sverige. Idag arbetar han med det som rör polisens inre säkerhet.
”Brytpunkt: Uppsala” är den femte fristående delen i deras hyllade polisthrillerserie.

Polisteamet är desamma som i de övriga böckerna.
Boken innehåller en mängd olika händelser, så för att inte avslöja allt för mycket skriver jag ner korta resuméer från olika handlingar..
Ulf Bergman på SÄPO fortsätter med sin nazistutredning. Tillsammans med en grupp poliser kommer de närmare en högerextremistisk organisation som är på väg att ena hela den svenska extremhögern. Snart upptäcker Ulfs grupp att det troligen finns en läcka bland sina egna. De behöver därför stöd av Paula Sjöö, som är biträdande chef för rikskriminalen och även Ulf Bergmans sambo.
Samtidigt får Stig Edvard en oväntad kallelse till statsministern. Statsministern ber honom att omedelbart åka till Keneya för att leta efter två svenska kvinnliga valobservatörer som är spårlöst försvunna. Stigs besök i Keneya är inte populärt verken av svenska ambassaden eller den lokala polisen.
Ett NATO-möte är hastigt inplanerat till Uppsala 2009. Där en av deltagarna är President Barack Obama. S-O Melander utses till kommenderingschef för mer än 1500 poliser som ska övervaka mötet.
Fyra personer går in på T-centralens tunnelbana, de tar rulltrapporna ner till den blå linjen på nedersta plan. Ett tåg från Kungsträdsgården mot Ropsten stannar till på perrongen. En av personerna går fram till föraren och skjuter honom i pannan med en ljuddämpare och knuffar ner honom på spåret. Sedan placerar de fyra personerna hockeytrunkar som innehåller dieselolja i plastdunkar i första vagnen, efter att de sagt åt passagerarna att flytta till andra vagnar. De planerar en storbrand med ett långsamt förlopp i början.
Det händer mycket mer och det som händer är sådant som kan hända i verkligheten, men som man inte tänker så mycket på. Vill inte avslöja mer,vad som mer händer får ni läsare själv uppleva.

Jag hade lite svårt att komma in i handlingen. Kanske beror det på att jag inte läst några av de andra böckerna i serien. Boken var stundtals mycket spännande, men ibland var den mycket trögläst. Beror säker på att det är två författare. Den ena skriver med glöd och på ett intressant sätt som gjorde att jag sträckläste vissa sidor. Sedan kom det sidor som var mycket tråkigare och stelare skrivna, som tog längre tid att komma igenom. Men i det stora hela var boken klart läsvärd.

Betyg 3/5
Kristina Simar lektör/bokrecensent
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Brypunkt: Uppsala


  Köp boken som film på cdon: