bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag, Claudius

 
Originaltitel: I, Claudius
Författare: Robert Graves
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, politik, mord, historia
Utgivningsår: 1934
ISBN: 911301370X
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jag, Claudius är berättelsen om den stackars stammande romaren Claudius, ättling till den första romerska kejsardynastin. Av sin familj ansågs han omöjlig, efterbliven och ofarlig, och skonades därför i den blodiga maktkamp som utkämpades inom den kejserliga familjen vid vår tideräknings början. Som skarpsynt iakttagare och vittne skildrar han för eftervärlden alla de märkliga händelserna som utspelades under kejsarna Augustus, Tiberius och Caligula.

Medelbetyg: 4,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag, Claudius :


Zenmuron 2010-12-12 16:49
Jag, Claudius är överraskande underhållande. Graves berättar en invecklad historia om de första romerska kejsarna på ett lättsamt och roligt sätt.
En liten varning ska dock utfärdas. Berättelsen innehåller många namn och är man obekant med romersk historia kan det vara svårt att hålla reda på vilka alla personer är.
Kanske är det just därför jag tycker avsnittet som utspelar sig när Tiberius är kejsare är lite mindre intressant. Tiberius var ganska obekant för mig innan jag läste detta.

Är man ute efter att läsa något som ger en både kunskap om romarriket och underhållning är Jag Claudius verkligen att rekommendera.
Betyg 4

shivalilla 2011-10-10 12:50
Det var längesedan jag läste denna bok, undrar om jag ens gått ut gymnasiet, men jag vill ändå passa på att lägga ett gott ord för den. Idag hade jag nog tyvärr valt bot den, trott den skulle vara alltför gammal och dammig, men som jag minns det var den levande, spännande och dessutom allmänbildande. Man kan dock inte köpa allt rätt av, dels bygger boken på romerska historiker som Tacitus och Suetonius vilka var väldigt tendentiösa i sin historieskrivning och dels har ju naturligtvis Graves sin egen, subjektiva uppfattning. Bilden av kvinnorna är t ex väldigt negativ. Både Livia, Agrippina och framförallt Messalina framställs som liderliga, korrumperande monster, medan den arme Claudius var det oskyldiga offret. ¨Denna histoiebild är dock vanlig i lite äldre antik historieskrivning och får väl kanske främst skyllas på Tacitus och inte Graves. Jag har bestämt för mig att Graves också skrivit om Jason och den gyllene skinnet, och har någon turen att hitta den boken är den minst lika bra. Minns b la hjälten Herakles som framställdes som komiskt primitiv.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag, Claudius


  Köp boken som film på cdon: