bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den lilla trumslagarfl..
Käpp i hjulet
The Spy Who Came in fr..
Vinnare och förlorare
Liknande böcker:
Det kan bli farligt, Tina
 J. Paull
Memoirs of a Business Spy
 S. Emiroff
Byte i Berlin
 L. Deighton

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMullvaden

 
Originaltitel: Tinker Tailor Soldier Spy
Författare: John le Carré
Genre: Thriller
Ämnesord: spion
Utgivningsår: 1974
ISBN: 9789174292688
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


George Smiley är en knivskarp spion åt den brittiska underrättelsetjänsten mitt under kalla kriget. När en kollegas uppdrag går fruktansvärt fel, faller organisationen samman och Smiley avskedas. Dock dröjer det inte länge förrän han i hemlighet värvas tillbaka, med syftet att hitta den mullvad som man misstänker har infiltrerat MI6.

John le Carrés bästsäljande spionroman från 1974 har tidigare filmatiserats för teve (1979), men är nu åter aktuell som storfilm i regi av Tomas Alfredson. I huvudrollerna ser vi bland annat Gary Oldman och Colin Firth, och filmen har redan fått ett väldigt positivt mottagande världen över.


Medelbetyg: 2,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mullvaden :


helix 2009-08-28 09:11
Detta är en inte helt okomplicerad spionhistoria som utspelar sig under det kalla kriget. Ryssarna har lyckats få en mullvad inom den engelska underrättelsetjänsten. Ska Smiley hitta honom, trots att han officiellt fått sparken?

Jag gillar le Carrés sätt att dikta ihop spionhistorier, utan för mycket förklaringar och omtagningar. Det ger ett intressant motstånd, och man måste hålla sig allert. Som en som spionerar.
Betyg 3

Spaniard 2011-11-30 07:23
Torrt, trögt, trist och tråkigt. Fyra besläktade ord som tyvärr fungerar som beskrivning av denna spionroman. Att skriva om en mullvad inom underrättelsetjänsten innebär ju en straffspark för spännande läsning men Carré skjuter över målet. Nej, han slår knappt till bollen.

Det snåriga historien tar oss in i det kalla krigets hemlighetsmakeri men det blir mer skildring än fiktion. Massor av namn, i en mängd uppradade sammanhang, tar helt rampljuset från den lockande huvudintrigen. Kanske är det gammalt, kanske är det bara segt.

Om filmatiseringen som kommer är spännande har man gått ifrån boken ordentligt.
Betyg 2

dragonfly 2014-10-15 19:05
Det är en invecklad historia som tar oss in i den brittiska underrättelsetjänstens 1970-tal. Det är kalla kriget, och allt är lite dystert. London känns dystert.

Historien är på många sätt mycket spännande och man slukas snabbt av boken. Tyvärr faller man på alla namn, spionnamn och kodnamn karaktärerna har, och mycket energi går åt till att försöka minnas platser och personer. Le Carré har också en tendens att hoppa i tiden ganska häftigt, vilket gör att man lätt tappar bort sig.

Efter mycket om och men får man i alla fall reda på mullvaden. Kanske inget fantastiskt slut efter en sådan ambitiös roman, men trots allt mycket läsvärd!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mullvaden


  Köp boken som film på cdon: