bokrecensioner boktips

På vinst och förlust

Författare: David Nicholls
Genre: Roman
Ämnesord: humor
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9172638204


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Brian Jackson har ett mål här i livet - att komma med i uttagningen till ett frågesportprogram som sänds i TV. Då han börjar universitetet lyckas han kvala in i laget och blir på kuppen hals över huvud förälskad i sin medtävlare Alice Harbinson. Om du gillar Nick Hornby och Adrian Mole kommer du att älska den här boken.

Brian uppvaktar Alice på alla tänkbara sätt, bjuder på romantiska middagar, skriver dikter tillägnade henne och framförallt försöker han imponera på henne med sina enorma kunskaper i värdelöst vetande. Och han lyckas nästan få sin drömtjej på fall. Om han bara inte hade varit så otålig.

''Man kommer på sig själv att skratta högt hela tiden''. Sunday Telegraph

Utdrag ur boken:
Hon har förstås rätt. Varför låter jag alltid skämtsam och föga övertygande när jag pratar politik? Jag känner mig inte ironisk när det gäller politiska frågor. Jag funderar på att försöka övertyga henne om detta, helt enkelt genom att föra ett sansat, intelligent, vuxet samtal. Men det har uppstått en smärre batalj mellan en av de spinkiga killarna i svart denim och någon från en ännu mer radikal grupp, så jag väljer att avstå och fortsätter vidare.
Medelbetyg: 2,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av På vinst och förlust :
2009-08-15 18:20
Nja, jag har svårt att se humorn i den här. För pratig och för tråkig. Jag ville bara att den skulle ta slut någon gång! Välj något annat.
Betyg 2
2009-11-16 21:07
Lättläst bok om en 19 årig kille och hans liv. Bygger både på händelser, dialoger och tankar. Stundvis lite smårolig (tragikomisk) och jag gillar upplägget och variationen i den.
Betyg 4
2010-05-27 22:48
En mycket rolig bok och som för ovanlighetens skull inte handlar om en klantig tjej i Bridget Jones stil, utan om en 19 årig kille.Brian är mycket trovärdig karaktär, och allt det roliga och komiska som händer runt honom, är inte allt överdrivet utan det bara är så typiskt att han råkar ut för det.
Betyg 4
2012-08-31 17:10
Svag trea.
Betyg 3
Liknande böcker:
A. Lena Persons hjärte..
 S. Nordenswan
Halvmördaren
 H. Nesser
Adamsons
 G. Antti
Allt jag önskade
 L. Dillon
i sommar blir det nog..
 S. Savonlahti
Queenie
 C. Carty-Williams
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Samma Författare:
Vi